Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Cepljenje sadnih dreves

Odgovori
Daniel R

Odgovor Napisal/-a Daniel R »

Na prostem, samo je južna in zavetrna stran._________________Iščem zanimive sadne vrste...
zuf

Odgovor Napisal/-a zuf »

Aha. Ja tudi tukaj, kar lepo poganja. Če se ne bo orng ohladilo bo dobro pongalo soke navzgor, zdaj ko gre luna gor.
tinko

Odgovor Napisal/-a tinko »

Figula! Lepo, da se učiš cepiti. Imam pa pomisleke glede leske. Leska rada izrašča iz korenin in boš imela večni boj s podlago in njenimi izrastki. Svetujem, da si v nadaljevanju omisliš rastlino, ki bo izrastek rdečelistne leske.
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

tinko je napisal/a:
Figula! Lepo, da se učiš cepiti. Imam pa pomisleke glede leske. Leska rada izrašča iz korenin in boš imela večni boj s podlago in njenimi izrastki. Svetujem, da si v nadaljevanju omisliš rastlino, ki bo izrastek rdečelistne leske.

Zelo na mestu pomislek. Kaj pa če jo poizkusiva potakniti, kaj meniš figula?
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

Hvala, ker me potiskate iz moje cone ugodja v neznano in vedno novo Laughing .... jaz pa lepo vzgojena strelka - vedno pripravljena za novo potovanje Smile

Dobro torej. Kot razumem lahko naredim 2 stvari. Danes so prišli cepiči (hvala) in bom takoj 2 namočila in poskusila ukoreniniti po načinu, ki ga je (menda v fige) prilepil (mislim da) Optimist in obljubljajo 100% uspeh.
Potem bom preostala 2 cepila kmalu, muhine pa kasneje. Ko se bodo prijeli (seveda itak Wink ) pa iz tistih vej skušam vzgojiti spet nov grm.
Vmes pa pridno režem preostale koreninske izrastke.
forest727

Odgovor Napisal/-a forest727 »

http://forum.gartlc.si/gartlc-about2600.html

Ne vem sicer koliko mas potaknjencev, ampak lahko malo eksperimentiras.. (Nekaj jih ravno odrezes nekaj posevno pa potem porocas)... Smile
figula

A bravo, na zadnji strani te teme je Optimist prilepil link o potikanju fig:
http://www.ourfigs.com/forum/figs-home/56129-bagging-propagation

Bom malo tako in malo drugače - upam, da bo res kaj za poročat molitev
tinko

Odgovor Napisal/-a tinko »

Moja rdečelistna leska ima nekaj odrastkov iz korenin in jih lahko dobiš. Se bodo hitreje prijeli, kot potaknjenci.
Pa vseeno eksperimentiraj naprej. Vaja dela mojstra.
figula

tinko, hvala za ponudbo Smile. Malo me prostor stiska, zato se toliko ubadam s cepljenjem namesto da bi posadila novo rastlino.
Joj, ta trenutek mi je sedlo v možgane, da iz istega razloga ne smem cepičev potikati Confused (kako me zanese v navdušenju, jejhata, jejhata Razz )

Se bova takole zmenila. Bom še letos skušala "urediti" želje s cepljenjem. Ob ničnem rezultatu te ob letu osorej pocukam za rokav, prav?
misoo83

Odgovor Napisal/-a misoo83 »

Evo jedan video za pocetnike kalemljenja gde mozete videti kako uzeti plemke voca i cuvati ih za kalemljenje.

https://www.youtube.com/watch?v=udKg0xk2PY
Odgovori