Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Mandljevec - Prunus dulcis
Sam sem vzgojil drevo mandljevca iz plodu iz slovenske Istre. Najprej sem jih potaknil v vrt, po dveh letih pa sem jih presadil v sadovnjak. več kot tri leta je doživelo le eno drevo. Iz koščice jih je pa kalilo kar veliko. Zacvetel mi je mislim da po cca. 5 letih (višine cca 1,7m) in takrat je bil gor tudi že prvi mandelj. Nato je bilo vsako leto več mandljev gor, dokler mi ga ni po pomoti porezal očim, ker ni vedel, da sploh rodi. : :( So bili pa mandlji zelo mali. Verjetno "divjaki". Je pa res lepo cvetel pred vsemi sadnimi drevesi. Nasajen je bil pa v bližini Celja.
Tudi pri meni je že ozelenel, ... za dan ali dva. Včerajšnja noč ga je postavila na realna tla in je lepo osmojen. Torej
Sicer pa je v teh nenavadno toplih dneh že pričela močno oživljati marelica, pa nekakšna nektarina (letos bi prvič cvetela - če bo kaj preživelo), tudi breskve so precej napete in asimina prav tako.
Sicer pa je v teh nenavadno toplih dneh že pričela močno oživljati marelica, pa nekakšna nektarina (letos bi prvič cvetela - če bo kaj preživelo), tudi breskve so precej napete in asimina prav tako.