Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Jagodna špinača - Chenopodium capitatum
-
- Site Admin
Jagodna špinača - Chenopodium capitatum
(Prenos iz arhiva)
No, pa lahko kar pri nas odgovorim Harki...
Takale je moja - tvoja
Uploaded with ImageShack.us_________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
Takale je moja - tvoja
Uploaded with ImageShack.us_________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
Moje jagodne špinače so že vsaj en teden več ali manj suhe. Tale vročina jih vsako leto dotolče (tako da če kdo želi suho vejico s plodovi, naj pove). med tem ko ostale rože v koritu še kar rastejo. Sedaj pa ne vem: ali ima sama špinača tako kratek cikel življenja ali pa so njene potrebe po vodi večje.
No takole, obljubljene slikce. Tole je približno tretjina rastline, pa tista zelena desno je nova, ostale zelene veje pa še iz ta suhe rastejo
Pa še slikica ploda, ki je meni osebno zelo zelo zelo zanimiv. Namreč, rdeče bunkice se odprejo in notri je črna "peška"
Ko obiraš te jagode, imaš potem čisto oranžne roke, kljub temu, da je jagoda rdeča, vendar pa se z vodo takoj dol spere.
Okus jagode je pa bolj nežen, ampak ga ne znam opisat. Je mogoče bolj zelenjavni okus kot pa sladki sadni. Pa tiste črne pikice so tudi kar trde.
Pa še slikica ploda, ki je meni osebno zelo zelo zelo zanimiv. Namreč, rdeče bunkice se odprejo in notri je črna "peška"
Ko obiraš te jagode, imaš potem čisto oranžne roke, kljub temu, da je jagoda rdeča, vendar pa se z vodo takoj dol spere.
Okus jagode je pa bolj nežen, ampak ga ne znam opisat. Je mogoče bolj zelenjavni okus kot pa sladki sadni. Pa tiste črne pikice so tudi kar trde.
Od Ivčk-e (če prav sklepam je ona paradajzzasvojenka ) sem med drugim nabavil tudi tole špinačo. 4.2. sem posejal 8 semen in jih imel 6 dni na cca 17°C, nato pa na cca 22°C. Po 9 dneh je prva včeraj pokukala na plano in ima že 2 listka, od ostalih pa še nič. Zaenkrat verjetno še ni panike
Zanima me pa predvsem vse okrog vzgoje. Po temle sodeč http://www.tomatojunkie.info/index.php/ostala-zelenjava/kumare sem jih posadil pregloboko, cca 1cm. Imamo neogrevan ločen zimski vrt, ki je pozimi in spomladi rastlinjak. Kdaj jih posaditi in kdaj prenesti na plano, na kako razdaljo. Se ima sploh smisel ukvarjati s presajanjem ali bolje kar na vrt posejati.
@Harka piše, da so se ji posušile, jaz bi pa rad prišel do jagod.
Zanima me pa predvsem vse okrog vzgoje. Po temle sodeč http://www.tomatojunkie.info/index.php/ostala-zelenjava/kumare sem jih posadil pregloboko, cca 1cm. Imamo neogrevan ločen zimski vrt, ki je pozimi in spomladi rastlinjak. Kdaj jih posaditi in kdaj prenesti na plano, na kako razdaljo. Se ima sploh smisel ukvarjati s presajanjem ali bolje kar na vrt posejati.
@Harka piše, da so se ji posušile, jaz bi pa rad prišel do jagod.