Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paradižnik 2016

Odgovori
julijak

Odgovor Napisal/-a julijak »

Notranjka, jaz imam vsako leto andsko jagodo in tomatillo. Nič drugače se ju ne vzgaja, kot paradižnik. Če imata optimalno zemljo, bogato s hranili, bosta zrasli tudi par metrov visoko. Vsaj andska jagoda mi je prvo leto zagodla, ker se je razvejala in celo preko plota sosedom zlezla. Še oni so imeli pridelek, ker je nismo imeli srca obrezat. Ima pa votla debela stebla, ki so dokaj krhka, zato potrebuje malo več opore in mesta, če jo nameravate pustiti neobrezano.
gun

Odgovor Napisal/-a gun »

Pozdravljeni. Kupil sem zemljo za pikiranje in razmišljam dati več semen v en lonček. Ko bodo zrastli do prvega štuka jih bom presadil v posamične lončke in me zanima ali je ta ista zemlja vredu ali jo moram kupiti zemljo za presajanje ki ima nekaj gnojil noter ali se motim?
Lp
Irenca

Odgovor Napisal/-a Irenca »

Jaz bi dala tisto za presajanje, ki ima nekaj hranil noter, ker sem sama že imela izkušnjo, kako hirajo sadike v zemlji s premalo hranil. Stagnirajo. Raje jim privošči tisto malo papice, ki jo potrebujejo za to, da zrastejo v zdrave sadike. To je moje mnenje Smile
notranjka

Odgovor Napisal/-a notranjka »

julijak je napisal/a:
Notranjka, jaz imam vsako leto andsko jagodo in tomatillo. Nič drugače se ju ne vzgaja, kot paradižnik. Če imata optimalno zemljo, bogato s hranili, bosta zrasli tudi par metrov visoko. Vsaj andska jagoda mi je prvo leto zagodla, ker se je razvejala in celo preko plota sosedom zlezla. Še oni so imeli pridelek, ker je nismo imeli srca obrezat. Ima pa votla debela stebla, ki so dokaj krhka, zato potrebuje malo več opore in mesta, če jo nameravate pustiti neobrezano.

Hvala,bom vzela na znanje ko bo čas za presajat v vrt.

Jaz počasi (malo okrevam) vsak teden posejem en platojček (tisti zeleni iz Hoferja) paradižnika.
Trenutno sem posejala 96 sort od tega vsako samo 2 semena.1 sadika ostane meni,ostale podarim po vasi.
In sem nekje na 1/3 vseh sort.
Upam samo na dolgo vroče poletje da bom lahko občudovala vso to mavrico barv in okusov._________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/
Bicikel

Odgovor Napisal/-a Bicikel »

Uh, bo takrat treba priti na obisk;) Prejšnji vikend sem se peljal skozi tvoj kraj. Poleti bi gotovo opazil tvoj nasad. Very Happy
notranjka

Ne vem če,ker s ceste se pa res ne vidi veliko.
Niti ni tako velik nasad ker je veliko teh zadev kar v loncu.
Bom letos kakšen lonec bolj proti cesti obrnila Wink_________________~~~~****~~~~****~~~~
Bicikel

Odgovor Napisal/-a Bicikel »

notranjka je napisal/a:
Ne vem če,ker s ceste se pa res ne vidi veliko.
Niti ni tako velik nasad ker je veliko teh zadev kar v loncu.
Bom letos kakšen lonec bolj proti cesti obrnila Wink

Prav, te bom že našel. Gotovo te vsi sosedje poznajo po "paradajzomaniji". Wink
robert

Odgovor Napisal/-a robert »

Tudi jaz sem se lotil sejanja paradižnikov.
Prvo rundo sem danes prepikiral.Nekaj počasi kali,ostale sem posejal šele dva dni nazaj,tako da potem časovno laže uskladim.So me tile paradižniki tako premamili,da jih gojim že skoraj več kot lilij. Very Happy
Trenutno jih je okoli 280 sort.Nekaj semen pa še čakam.
notranjka

Bi mogoče imel kdo 4 semenke sorte :Ananas Noir ?

Šele danes sem opazila da imam vrečko prazno Sad .
Zgleda mi lani ni rodil._________________~~~~****~~~~****~~~~
MARIJAV

Odgovor Napisal/-a MARIJAV »

Jaz imam, pošlji mi naslov._________________Živeti na podeželju je najlepše!
Odgovori