Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Višnja - Prunus cerasus
-
- Kraj: Domžale
Takole malo razmišljam, da so pa te slajše sorte višenj najbrž bolj podvžene napadom češnjeve muhe in posledično črvivosti.
Ravno zaradi te nevarnosti, se lansko leto, ko sem posadil kar nekaj dreves, nisem odločil za nobeno češnjo. Pač, z insekticidi prepojeno sadje lahko dobim v vsaki trgovini.
Dobro, pri zelo zgodnjih sortah te nevarnosti menda ni, ampak niso pa tako okusne.
Kot sem slišal od večih ljudi, češnjeva muha višenj nima tako rada.
Lastniki višenj, morda še kakšne vaše osebne izkušnje ?
Ravno zaradi te nevarnosti, se lansko leto, ko sem posadil kar nekaj dreves, nisem odločil za nobeno češnjo. Pač, z insekticidi prepojeno sadje lahko dobim v vsaki trgovini.
Dobro, pri zelo zgodnjih sortah te nevarnosti menda ni, ampak niso pa tako okusne.
Kot sem slišal od večih ljudi, češnjeva muha višenj nima tako rada.
Lastniki višenj, morda še kakšne vaše osebne izkušnje ?
-
Tole sicer ni višnja, ampak češnja, ne najdem češnje, najbrž od razburjenja
Posajena marca 2014.
Kdo ali kaj mi je zlomilo tole češnjo ne vem, sosed je opazil, pa mi je poslal sliko.
Kaj storiti?Naj odreže tik pod zlomom ali tudi veje?
Hvala za nasvete.
_________________Sem zrasla na asfaltu, nimam pojma.
Posajena marca 2014.
Kdo ali kaj mi je zlomilo tole češnjo ne vem, sosed je opazil, pa mi je poslal sliko.
Kaj storiti?Naj odreže tik pod zlomom ali tudi veje?
Hvala za nasvete.
_________________Sem zrasla na asfaltu, nimam pojma.
Vprašanje sem prilepila v temo o češnji. Odgovarjajte prosim tam.
Nimampojma: na vrhu vsakega foruma, ki ima več podforumov, je seznam. S pomočjo tega seznama bi se moralo vse najti hitro in enostavno.
Takole izgleda pri sadju.
Nimampojma: na vrhu vsakega foruma, ki ima več podforumov, je seznam. S pomočjo tega seznama bi se moralo vse najti hitro in enostavno.
Takole izgleda pri sadju.
cinija1 je napisal/a: |
Pozdravljeni Moja višnja je vsako leto cvetela belo. Letos ima tu in tam nekaj šopov belih cvetov, sicer so pa rahlo roza. Stara je 6 let. Hvala vam za odgovor lp cinija |
Ni za kaj. In kakšno je vprašanje?
Če te čudi barva cvetov, potem je tako, da je bela barva kazala, da je tvoja višnja do zdaj bila nedolžna, zdaj ko je roza, pa je očitno odkrila svojo istospolno usmerjenost.