Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Cepljenje sadnih dreves

Odgovori
orlic

Odgovor Napisal/-a orlic »

zdravo!
zanima me kdaj je pravi čas za cepljenje kivija in vrtnic in kdaj se nabirajo cepiči. prosim, da poveste tudi kateri način cepljenja se najbolj obnese . Very Happy Very Happy Very Happy
hvala za odgovore Laughing
Optimist

Odgovor Napisal/-a Optimist »

Fant! Ko boš prečital vseh 28 strani, nas ponovno prašaj, če ne boš vedu..._________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Če pa ne želiš brati čisto vsake vrstice, vpiši v iskalnik

- pod "išči po ključnih besedah" cepič*
- pod "forum" izberi Sadje

in zalaufaj iskalnik. Izbral ti bo vse debate, kjer se pojavi ta beseda in po uvodu boš hitro našel ustrezna vprašanja in odgovore.

To isto vajo ponovi še z vrtnicami.

A vseeno svetujem, da si vzameš čas in prebereš vseh 28 strani, ker boš mimogrede izvedel še marsikaj koristnega.
krnekdo

Odgovor Napisal/-a krnekdo »

Kako je pa japonska kutina in skladnost s hruškami? Se jo da uporabiti za podlago, ali to gre le z obično kutino?
Optimist

Če je z iste družine bi moglo špilat!_________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
Dajmar

Odgovor Napisal/-a Dajmar »

krnekdo je napisal/a:
Kako je pa japonska kutina in skladnost s hruškami? Se jo da uporabiti za podlago, ali to gre le z obično kutino?

Sem hotel drevesce japonske kutine, ne grm in sem že cepil na hruško in glog pa je samo živelo ni bilo napredka. Na srbskem forumu mi je strokovnjak svetoval naj cepim na navadno jerebiko.To sem šele letos sejal, če imaš možnost poskusi.
Optimist

Živjo!
Nikakor mi ne uspe vzgojiti svojih sejancev hrušk!
Morda komu delajo "napoto", oziroma ve kje bi jih nabavil...
Rabil bi vsaj 10 kom zrelih za ceplenje (vsaj debelina mezinca)
Hvala!_________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
Kravzlj

Odgovor Napisal/-a Kravzlj »

Meni okoli starega drevesaizrašča nekaj podbnega divjaku. Pa na vrtu tudi.
Mogoče lahko slikam, pa ti pošljem da pogledaš?

A ste že vse cepili?_________________" Vitez ki bije bitko z jedrsko bombo! "
Optimist

Menda to ko rase iz glavne korenine ni dober...
Jaz sem cepu samo eno sorto češnje katere cepič mi je pričel odganjat v hladilniku. Ostalo čez kake 14 dni pa tja v sredo aprila_________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
forest727

Odgovor Napisal/-a forest727 »

Ker poleti nisem bil priden in si nisem pripravil podlag, jih torej sedaj iscem.

Iscem podlage za marelico, cesnjo in slivo. Morda ve kdo, kje bi jih dobil?
Odgovori