Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Krompir v posodah - metoda dodajanja zemlje

cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Hvala. Potem gre v klet
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Oldi

Odgovor Napisal/-a Oldi »

zuf je napisal/a:
Jaz bi dal zemlje za 1/3 kante, dal gor krompi, še malo zasul in dosuval, vsakič, ko bi prikukal ven. Tako dobiš steblo, na katerem bo krompir zrasel. Daljše kot je steblo, več bo krompirja. Krompir bo na vlagi in hladu naredil lepe korenine. Ob toplejšem vremenu pa lahko dajaš ven, da malo otopli. Ko ne moreš več dosuvat, lahko daš pod kak velik napušč in kopreno čez ob zelo mrzlih nočeh. Ne boj se direktnega sonca. Sploh prvim listom zelo prija.

Letos sem v jupol kante dal cca 14cm zemlje in cca 4cm globoko posadil po 2 krompirja. Kante so na cca 16°C in večina že zunaj. Če prav razumem zufa, sonca niti svetlobe ne potrebuje, celo več, sproti je treba dosipavati zemljo, da ne dela listov.
voda

Odgovor Napisal/-a voda »

že kakšne 2 leti nazaj, je Vrtnarica na ZGB tv (ob balkonskih saditvah), razlagala in prikazala postopek. bilo je videti da totalno funkcionira. zato kar...lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
cinija1

Pozdravljeni
Tole je krompir, ki je bil posajen 25.2. Ko bo čas izkopavanja in kdaj sploh to bo, bom videla kako je naredil. Pa če nič drugega, naj bo za test.
.
Sanjam, da bi ga spekli za 1. maj. Mislim, da bo ostalo kar pri sanjah.
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Cinija 1, a zemlje pa nisi nič dosiplala - meni izgleda, da je kanta napol prazna, ali pa se motim... Jaz mislim na tak način vzgojit prvi pridelek Igorja za jest.
Kaj mislite, koliko gomoljev je optimalno na tako kanto. Ali ni tri malo preveč?_________________naredimo svet lepši
cinija1

Čisto malo sem no dosipala, ker na eni strani bode čisto mali poganjek. Bi bilo bolje, da dosipljem zemljo, ne glede na tistega mičkanega.
cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Sicer nimam pojma, ampak jaz bi jo počasi dosipala. Bodo pa "taizkušeni" gotovo vedeli prav svetovati.

Aja, drugače je pa tale tvoj krompiček prav brhek se mi zdi Wink_________________naredimo svet lepši
cinija1

Ker sem pozabila kateri krompir sem posadila, sem šla pogledat, če imam zapisano in ja, zapisano je Romano. Ne vem kaj mi je bilo, ker imam Kresnika, ki je zgodnejši. Takrat še nisem imela kifeljčka.
Malo dlje bo treba čakat na mini pridelek.
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Na njivi osuješ tako, da je napol pokrit, tu lahko, če mojo teorijo vprašaš (izkušenj nimam), nasuješ najprej ene 10 do 15 cm, čez nekaj dni pa še enkrat. Konec koncev, na izkušnjah se učimo (jaz na tvojih, ti na svojih, a ne Embarassed ?).
Kaj pa, če bi ta mlad krompir raje namenila za Dan mladosti? Mnogo več simbolike bo v tem dejanju. njami
tajana

Odgovor Napisal/-a tajana »

Cinija1 jaz bi zemljo dosipala kar do vrha kante ne glede na tistega majckenega. Bo ze prikukal ven. Smisel gojenja v kanti je prav v dosipavanju. Na tak nacin je pridelek vecji._________________CARPE DIEM
Odgovori