Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Čili 2016

Odgovori
daniel

Odgovor Napisal/-a daniel »

Letos sem se odloćil da bom tudi sadil habanero. Sem probal z semeni chokolade in orange. Oboja so zelo slabo kaljiva, proti ostalim vrstam ki jih imam, sploh domača so po parih dneh pognala.
Zelenc

Odgovor Napisal/-a Zelenc »

Odvisno je tudi od kakovosti in starosti semen. Meni habanero sorte ponavadi kalijo nekako v 7 dneh. Počakaj še malo, potem pa kaljenje ponovi. Je pa res, da je zdaj že skrajni čas...
thag

Odgovor Napisal/-a thag »

Meni Cayyenski in red cherry ne klijejo sploh. Fatalihi od 9h posjanih jih je 7 zunaj, ostali malo slabše a ta dva noben :S
daniel

Odgovor Napisal/-a daniel »

Zelenc je napisal/a:
Odvisno je tudi od kakovosti in starosti semen. Meni habanero sorte ponavadi kalijo nekako v 7 dneh. Počakaj še malo, potem pa kaljenje ponovi. Je pa res, da je zdaj že skrajni čas...

Bom še malo potrpel, hvala Smile ostali čiliji majo že med 5 in 7 cm višine
Zelenc

Mene pa zanima ali je možno, da določene sorte potrebujejo drugačno vzgojo? Sprašujem namreč, ker se na Lemon dropu listi zvijajo. Vse sorte vzgajam enako, do sedaj teh težav nisem imel. Ostali primerki so uredu. Kaj bi lahko bil vzrok?

Tole je del moje zbirke:

Tule pa se vidi zvijanje listov na Lemon dropu
Spiridon

Odgovor Napisal/-a Spiridon »

Običajno se to zgodi, ko rastline postanejo "lačne" in je potrebno prvo dognojevanje.

LP
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Ali pa jih napadejo uške. Zelenc, poglej pod liste.
Zelenc

Pod listi ni ničesar, nobenih uši ne opazim. Ker sem jih včeraj še zalil, bom počakal 2, 3 dni, nato pa dodal gnojilo.

Hvala za nasvet.
pajo

Odgovor Napisal/-a pajo »

Lani je bilo bitveno več sonca kot ga imam letos. Posledično je rast slabša zato je padla odločitev za postavitev regala za osvetlitvijo. Ne gre drugače. Recimo 1,80 x 2,10 x70. Upam, da bo dovolj prostora za vse. Razdalja med etažami pa 40 cm._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
zoyba

Odgovor Napisal/-a zoyba »

Rastlinski virusi delajo takšne liste..._________________Robert
Odgovori