Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Jajčevec - Solanum melongena

Odgovori
crtj-admin
Site Admin

Jajčevec - Solanum melongena

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
TwityPity

Odgovor Napisal/-a TwityPity »

OPIS:

Lila okrogli melancani:

Avtor: Garden-ja
Ivčk

Odgovor Napisal/-a Ivčk »

Postopek za shranjevanje semen pri jajčevcu:

Pustiš si eno rastlino s kakih pet plodov, vse ostale odstranjuješ (poješ) in pustiš tistih pet, da se debelijo. Ko se obarvajo rumeno (morda malo oranžno ali rjavkasto) jih pustiš na rastlini še čimdlalj časa, ponavadi do takrat, ko že začnejo po malem gniti (a ne preveč). Pobereš oplodove, jih dobro zrobiš (da bo čimbolj zdrizdasto in drobno) v kantici z nekaj deci vode in dobro premešaš. Vse kar plava, zavržeš, dobra semena potonejo na dno, nakar jih odcediš in posušiš.
Enostavno, ne? :grin:
lera

Odgovor Napisal/-a lera »

No moji so pa zcveteli - juhu_________________lp

Lera
http://lera.moj-album.com
Irenca

Odgovor Napisal/-a Irenca »

Moji junaki so pa takile Very Happy

Violeta di New York

Niso visoki, so pa gosti in se fino razraščajo, pa popke že imajo Smile
žižola

Odgovor Napisal/-a žižola »

Mi lahko kdo prosim pove, kaj bi bilo narobe z jajčevcem mojega očeta.
Izgleda prav bedno Sad

Sliko je upravitelj spletnega shranjevalnika Slikomat pobrisal in nadomestil z reklamnim panojem, ki sem ga odstranila - uredila muha_________________LP Žižola
žižola

Zdaj sem začetek istega, opazila tudi na dveh mojih jajčevcih Shocked .
Moja dva sta posajena na drugi lokaciji, kot očetov, kuplila pa sem tri v Arboretumu. Bom jutri pri sebi še bolj od blizu poslikala.
Ma...nca, kako me včasih (večkrat) razjezijo tile iz Arboretuma dovolj imam_________________LP Žižola
žižola

Takole zgleda še malo bolj od blizu. A ni še nikoli nihče tega imel?

Sliko je upravitelj spletnega shranjevalnika Slikomat pobrisal in nadomestil z reklamnim panojem, ki sem ga odstranila - uredila muha - 2 fotografiji_________________LP Žižola
Irenca

Odgovor Napisal/-a Irenca »

Včeraj sem malo brskala okoli jajčevcev za koloradarjem, pa ni bilo nič videti. Sem pa - hudimana - našla na spodnji strani listov nekaj skupkov čisto drobnih ušk, takih rumeno zelenih. Te barabce se spravijo tudi na jajčevce!! Kdo bi si mislil?
Darso

Odgovor Napisal/-a Darso »

Ali je zalival ko je bilo sonce (sončev ožig), preblizu gnojil,...._________________Uživajmo v dobroti narave
https://picasaweb.google.com/home
Odgovori