Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Paulownia tomentosa - navadna pavlonija
voda je napisal/a: |
sedaj sem se spomnila, da je v Istri nekje pri Poreču ena velikanska ekološko obdelana površina - "kmetija" (hja vsa težka dela opravijo stroji, vse plodove-pridelke se obira ročno, šprica se pravijo nič...kako se imenuje se ne morem spomniti, bom izvedela). |
http://eia.hr/primjer-stranice/o-imanju/ ?
Živjo! Pavlonije so predčasno pognale. Malce nazaj sem jih zalil, sedaj pa so pri ta večjih pričeli črneti listi. Sem preveč zalil al je kaj drugega??
Hvala!
image url
image upload no limit_________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
Hvala!
image url
image upload no limit_________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
najbrž da je recept isti kot pri vseh drugi rastlinah, vsaj jaz se ga držim: zalij, če je zemlja na otip suha. Če je vlažna, raje ne.
Bo pa tele paulownije uničilo sonce, če jih imaš za šipo. Ko jih daš na sonce, listi postanejo beli in odpadejo, ker jih uniči UV svetloba. Rastlina potem rabi dobra 2 meseca da spet požene.
P.S.: če jih boš presadil na prosto, jih zaščiti z mrežo, drugače jih srnjaki uničijo, ko z rogovjem zdrgnejo lubje. Ni sicer takoj vse izgubljeno; če to pravočasno opaziš, deblo odrežeš tik nad zemljo, tik nad prvim poganjkom, in nekje v 3 tednih ponovno požene.____________________
Bo pa tele paulownije uničilo sonce, če jih imaš za šipo. Ko jih daš na sonce, listi postanejo beli in odpadejo, ker jih uniči UV svetloba. Rastlina potem rabi dobra 2 meseca da spet požene.
P.S.: če jih boš presadil na prosto, jih zaščiti z mrežo, drugače jih srnjaki uničijo, ko z rogovjem zdrgnejo lubje. Ni sicer takoj vse izgubljeno; če to pravočasno opaziš, deblo odrežeš tik nad zemljo, tik nad prvim poganjkom, in nekje v 3 tednih ponovno požene.____________________
javrgar je napisal/a: |
Bo pa tele paulownije uničilo sonce, če jih imaš za šipo. Ko jih daš na sonce, listi postanejo beli in odpadejo, ker jih uniči UV svetloba. Rastlina potem rabi dobra 2 meseca da spet požene. |
Tud če jih dam v kako senco? Rečmo cel dan brez direkt sonca za 14 dni?_________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....