Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Fuchsia - fuksija

Sanjarka Ana

Odgovor Napisal/-a Sanjarka Ana »

turururu je napisal/a:
Mogoče pa spet poiskusim, saj me nič ne stane. Wink

Kar pogumno turururu. Res je pomembno, da so pokrite. In nekje v senčki. Jaz sem sicer letos moje navajala "že od malih nog" na žgoče popoldansko sonce. Me ja pač zanimalo, kako se bodo obnesle. Čisto majhne (že posajene v lončke) sem občasno senčila. Vendar pa sem jih vsak dan vsaj 3 ure izpostavljala žgočemu soncu. Za enkrat jim odgovarja.
Elenchycherry

Odgovor Napisal/-a Elenchycherry »

Kako pa veš kdaj so semena fuksij dovolj zrela? Moje fuksije so jih imele ogromno pa nisem ravno vedela kdaj je seme dovolj zrelo.
Meni potaknjenci niso uspeli - je pa res, da sem popolna začetnica glede fuksij. Pa še škodljivca sem imela (rastlinjakov ščitkar) - na srečo sem vse napadene rastline rešila med njimi tudi fuksije.
Če bi bilo letos kaj semen fuksij bi poskusila ponovno s podtaknjencim in semenim, saj fuksije obožujem.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Elenchycherry je napisal/a:
Kako pa veš kdaj so semena fuksij dovolj zrela? .

Po moje takrat, ko se meso zmehča.
Elenchycherry

Odgovor Napisal/-a Elenchycherry »

Hvala muha, bom poskusila pa lahko javim kako se bo obneslo, če mi seveda uspe. Podtaknjence bom pa vsekakor ponovno poskusila, zdaj saj vem, kaj sem lani narobe naredila.
B_Darinka

Odgovor Napisal/-a B_Darinka »

Pozdravljeni,

mene pa zanima, ali ima kdo doma kakšen vršiček te fuksije:
https://www.vrtnarstvo-mrak.si/rastline/fuksija/

povsod jo iščem, ampak brez uspeha. Zelo bom vesela, če jo ima kdo in če ste blizu Medvod, lahko pridem osebno iskat, drugače pa jaz plačam poštnino. Vse se bomo zmenil, sam naj jo kdo ima doma Embarassed
Hvalaaa_________________🌺🌺🌺🌺🌺🌺
🌺Lp,Darinka🌺
🌺🌺🌺🌺🌺🌺
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

B_Darinka, a je to ta fuksija?

V četrtek sem jo kupila v Bauhausu na Rudniku. Po 1,5 evra so.
B_Darinka

Plamenka je napisal/a:
B_Darinka, a je to ta fuksija?

jaaa, to je ta Smile Hvala za informacijo, upam, da mi uspe iti, ker imam zdaj kar probleme zaradi prevoza. Namreč, ne vozim avta trenutno, ker sem imela operacijo na stopalu. So jih imeli dosti še na zalogi?_________________🌺🌺🌺🌺🌺🌺
🌺Lp,Darinka🌺
🌺🌺🌺🌺🌺🌺
Uporabniški avatar
Plamenka

Nekaj so jih imeli, a ne vem natančno, koliko. Mogoče ene 5 komadov.
B_Darinka

Plamenka je napisal/a:
Nekaj so jih imeli, a ne vem natančno, koliko. Mogoče ene 5 komadov.

ja upam, da je ostala še kakšna. Bom vprašala sosedo, če šibava pogledat. Javim ;)_________________🌺🌺🌺🌺🌺🌺
🌺Lp,Darinka🌺
🌺🌺🌺🌺🌺🌺
Uporabniški avatar
Plamenka

V četrtek so bile, če se prav spomnim, na eni od zgornjih dveh polic, zraven pa so bile velikocvetne fuksije nežno roza barve. (Tudi tisto sem kupila. ) Wink
Odgovori