![Razz](images/smiles/icon_razz.gif)
Čili 2016
-
- Kraj: Ljubljana
Zelenc je napisal/a: |
Zelo podoben primerek (le da je lanski) imam tudi jaz. In danes sem opazil da se že pojavljajo prve bunkice... ![]() |
Potem jih boš obiral že aprila, maja!?
![Wink](images/smiles/icon_wink.gif)
Sam sem zadovoljen, da sem ga vsaj iz zimskega spanja prestavil v "delavnico". Jutri ga še še malo popedenam (za napovedano kislo vreme) s toploto in svetlobo.
LP_________________mfranc
-
-
daniel je napisal/a: |
Kakšno zemljo uporabljate tisti, ki jih imate v posodah? Je primerna kar tista mešanica za rože in podobno? |
Do zdaj, pri gojenju v posodah, na koncu nisem opazil bistvenih razlik med uporabo kakšne cenene mešanice za rože ali pa pregrešno dragega
namenskega substrata za plodovke. Oba namreč potrebujeta dognojevanje v času rasti, cvetenja in ob tvorjenju plodov. Vse je po moje več ali manj
bolj odvisno od tega, koliko denarja je posameznik pripravljen zapraviti za približno enak rezultat.
LP
-
Trocki je napisal/a: |
Rad bi enkrat videl primerjavo med rastlino ki je rastla v neki "cheap" zemlji in tako ki je bila v "pro" substratu, seveda pri popolnoma istih pogojih. Pa da vidimo to razliko. Mogoče celo sam naredim kak test letos. ![]() |
Trocki, mogoče boš prijetno presenečen, da bodo sadike bolje rastle v čip zemlji, ampak bogati s težkimi, zelo hranilnimi
![Cool](images/smiles/icon_cool.gif)
Velika večina pregrešno poceni substratov so razni kompostirani odpadki, kanalizacijski, klavniški, nasploh odpadki v prehrambeno predelovalni industriji in komunali.
So bila leta, ko sem tudi malo "pokrivinašil" s poceni "blumen erde", pa tega že dolgo ne počnem več.
So bolezni, ki pridejo za človekom in ta zadnja stvar na svetu je, da bi si ogrožal zdravje s poceni substrati, za nekaj fičnikov prihranka.
LP_________________mfranc