Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Paprika 2016
Prodajati letos ne morem, ker nisem uredil papirjev. Lahko bi jih, a bi potem padel na razpisu za pomoc madim prevzemnikom. Tako jih bom letos podarjal in sprejemal prostovoljne prispevke. Pri vsaki sorti bo napisan priporocen prispevek, ker nekatere so res posebne in tudi seme je bilo veliko drazje. Koliko bo pa kdo dal, bo pac dal. Stroske bom ze pokril upam, to je najbolj vazno. Veliko sadik pa tudi razdam, ce ne kdo prosi. Naslednje leto bom pa ze lahko imel uradno in bom ponudbo se razsiril. Se pa pri meni vse goji brez kemije in to ljudje cenijo._________________Lp Sars
asti red
asti yellow
big red
chocolate beauty
corno di toro giallo
corno di toro rosso
criolla de cocina
diamond
dulce de espana
jimmy nardello
large sweet antigua
marconi golden
melrose
nocera giallo
nocera rosso
purple beauty
red cherry
shishito
sigaretta de bergamo
sweet banana
sweet golden californian wonder
topepo rosso
yolo wonder
Doux D'Espagne or Spanish Mammoth Pepper
Violet Sparkle Pepper
Alpina
Jerneja
Magdalena
Šorokšari
Sivrija
Mini bell orande
Mini bell red
Mini bell chocolate
Banatsko uvo
Pa še kakšna se najde verjetno. Nekaterih imam veliko, nekaterih zelo malo. Odvisno koliko je bilo semena v paketu. Imam pa še cca 1000 sadik "makedonke". To seme sem si lani spravil, je pa mislim, da ista kot banatsko uvo._________________Lp SarsNazadnje urejal/a sars 22 Mar 2016 12:50; skupaj popravljeno 1 krat
asti yellow
big red
chocolate beauty
corno di toro giallo
corno di toro rosso
criolla de cocina
diamond
dulce de espana
jimmy nardello
large sweet antigua
marconi golden
melrose
nocera giallo
nocera rosso
purple beauty
red cherry
shishito
sigaretta de bergamo
sweet banana
sweet golden californian wonder
topepo rosso
yolo wonder
Doux D'Espagne or Spanish Mammoth Pepper
Violet Sparkle Pepper
Alpina
Jerneja
Magdalena
Šorokšari
Sivrija
Mini bell orande
Mini bell red
Mini bell chocolate
Banatsko uvo
Pa še kakšna se najde verjetno. Nekaterih imam veliko, nekaterih zelo malo. Odvisno koliko je bilo semena v paketu. Imam pa še cca 1000 sadik "makedonke". To seme sem si lani spravil, je pa mislim, da ista kot banatsko uvo._________________Lp SarsNazadnje urejal/a sars 22 Mar 2016 12:50; skupaj popravljeno 1 krat
Tole sploh ni lahko vprašanje, ker imam toliko sort letos prvič. Lani sem imel namreč samo Šorokšari, Alpino, "makedonko", kalifornijsko čudo in neke hibride. Ti lahko povem, da te "navadne" sorte niso delale nič slabše kot hibridi. Zahteva pa vsa paprika pozornost. Redno zalivanje, gnojenje,... Sem pa opazil, da je recimo bolje rastla, ko je bila malo zapleveljena, ker je plevel delal senco tlem in je v bistvu bil kot neke vrste zastirka.
Kot zanimivost naj še povem, da sem imel 50-60 sadik za odpis, ker so bile velike do 5cm. Prekmalu sem jih dal v neogrevan rastlinjak in so bile tudi na temperaturi 0 stopinj včasih ponoči, zastale so v rasti... Drugače pa so bile videti močne, temno zelene. Namesto na gnoj sem jih dal na eno prazno gredo in naredil čez tunel iz vrteksa, dodal bioguano in zalil.
spodaj na sliki, so "odpisane", na vrsu pa tiste, katere sadike so bile velike 20-30cm.
_________________Lp Sars
Kot zanimivost naj še povem, da sem imel 50-60 sadik za odpis, ker so bile velike do 5cm. Prekmalu sem jih dal v neogrevan rastlinjak in so bile tudi na temperaturi 0 stopinj včasih ponoči, zastale so v rasti... Drugače pa so bile videti močne, temno zelene. Namesto na gnoj sem jih dal na eno prazno gredo in naredil čez tunel iz vrteksa, dodal bioguano in zalil.
spodaj na sliki, so "odpisane", na vrsu pa tiste, katere sadike so bile velike 20-30cm.
_________________Lp Sars