Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Poti med gredicami v zelenjavnem vrtu

crtj-admin
Site Admin

Poti med gredicami v zelenjavnem vrtu

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Kaj uporabljate za potke med gredicami - deske, slamo, listje , plastične trakove ali kaj drugega?

Znanki, pri kateri gostujem na delu vrta, so sčasoma preperele vse deske in razmišlja o nabavi novih. Zaradi enovitega izgleda vrta se ji bom morala pridružiti tudi sama. Deske se mi zdijo predrage, razen, če bom uspela kje dobiti kaj odpadnega. Slama se pri njej nekako "ni prijela" zato razmišljam, če so še kakšne druge praktične in po možnosti ekološke rešitve.
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

Opeka, .... morda?
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Mi imamo kar betonske robnike, širine 20 cm.
notranjka

Odgovor Napisal/-a notranjka »

Jaz imam opeko.Tisto staro 2x žgano,to je na glavni stezi.
Med paradižnik pa sem dala tudi opeko in sicer bobrovec.Tudi ta je dosegel že 100 in več let._________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Kaj pa lesni sekanci?
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Plamenka je napisal/a:
Mi imamo kar betonske robnike, širine 20 cm.
Na našem vrtu imamo glavne potke "tlakovane" z manjšimi betonskimi ploščami. Huda težava pri njih so pleveli z močnimi dolgimi koreninami in slak. Tam spodaj ima pravi rezervoar korenin, plošče je pa težko dvigovati._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
sadjarvid

Odgovor Napisal/-a sadjarvid »

Na kakšni žagi si kupi krajnike,ki niso dragi, ker so odpadek za drva, na vrtu pa bodo nekaj let zdržali, če jih jeseni pospraviš pod streho. LP Vido.
zuf

Odgovor Napisal/-a zuf »

muha je napisal/a:
Kaj uporabljate za potke med gredicami - deske, slamo, listje , plastične trakove ali kaj drugega?

Znanki, pri kateri gostujem na delu vrta, so sčasoma preperele vse deske in razmišlja o nabavi novih. Zaradi enovitega izgleda vrta se ji bom morala pridružiti tudi sama. Deske se mi zdijo predrage, razen, če bom uspela kje dobiti kaj odpadnega. Slama se pri njej nekako "ni prijela" zato razmišljam, če so še kakšne druge praktične in po možnosti ekološke rešitve.

Če imaš probleme s polži potem ti odsvetujem deske in slamo. Raj za razmnoževanje polžev.

Ideje:
* Volna - dolgo zdrži, blatno ni, vredu za hodit, gnojilo je.
* Filc - zelo učinkovit, povečini iz plastike?, ...
* Tratni odkos, svež do 2 cm debeline (sicer postane spolzek, ker gnije) - super gnojilo, zalivanje, razpleveli potke, vredu za hodit...
* Na trakove narezane stare preproge iz naravnih vlaken
* Stare brisače in tkanine

muha, bi šlo iz te šare lepo narediti? Smile
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Zuf, bi šlo, seveda, če bi bil to moj lastni vrt. Ker pa je to vrt gospe, ki je vsa desetletja dosedaj vrtnarila po starem (vse po vrstah, brez plevela, pospravljeno kot v hiši) so največ, na kar upam, da bo sprejeto, sekanci. Osebno so mi lepši od desk, tudi bolj prijetni za hojo. Lani sem na svoj del dala slamo, pripomb ni imela, ampak letos je ni omenjala Wink . Rada bi se prilagodila, da bi ji bil pogled na vrt v veselje.

Bodo pa tvoje ideje prav prišle za domači vrtiček.

Polži so, a jih s sluxxom kar dobro drživa stran.
Odgovori