Cepljenje sadnih dreves
-
-
anita133 je napisal/a: |
Jaz sem češnje cepila okoli 12 marca, ker so cepiči začeli počasi odpirati popke. Upam da se mi bodo cepiči prijeli, saj sem cepila prvič. Imela sem 11 cepičev in 4 divjake. Na enemu sem uporabila angleško kopulacijo pri vseh ostalih pa za lub. Sedaj pa čakam na rezultate ![]() |
... pa ti je lubje lepo odstopilo? Ker meni nikakor ne uspe najti trenutka. Ne poleti za T okulacijo, ne spomladi.
Zato poleti cepim s ploščično okulacijo, sedaj spomladi pa z angleško k.
Naj se ti lepo prime.

-
juglans je napisal/a: | ||
... pa ti je lubje lepo odstopilo? Ker meni nikakor ne uspe najti trenutka. Ne poleti za T okulacijo, ne spomladi. Zato poleti cepim s ploščično okulacijo, sedaj spomladi pa z angleško k. Naj se ti lepo prime. ![]() |
z topim delom noža sem lepo počasi šla za lubjem in je zelo lepo odstopilo.. sam problem je bil v začetniških napakah.. sepravi prekratka razpoka lubja in predolg cepič, tako da je bilo veliko popravljanja.. upam da je ratalo, čeprav nisem uporabila cepilne smole ampak samo izolir trak

-
Citiram: |
upam da je ratalo, čeprav nisem uporabila cepilne smole ampak samo izolir trak |
Morda pa bo.
Meni se je enkrat zgodil "pozabljivec". Cepil sem v razkol, nato pa pozabil zamazati s smolo. Opazil sem šele čez cca dva tedna.
Ker se mi ni zdelo smiselno popravljati, češ saj je prepozno, sem zadevo pustil kot je bilo.
A nekaj kasneje je sledilo pravo presenečenje, marelica (cepič) je namreč odgnala in ravno sedaj mi cveti na vrtu.