Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Crocus sativus - pravi žafran

crtj-admin
Site Admin

Crocus sativus - pravi žafran

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
TwityPity

Odgovor Napisal/-a TwityPity »

OPIS
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

Danes sva v Botaničnem vrtu kupila 3 lončke pravega žafrana.

Takole je videti začetek bogastva Cool :
stara postaja

Odgovor Napisal/-a stara postaja »

O, srečnica! Nisem vedela, da se ga da dobiti pri nas. Ampak do takrat, ko lahko pridem v Lj, ga ne bo več... Embarassed_________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
figula

A bi imela? Nahecam mrožeka, da se še drugi teden ustaviva in kupiva kak lonček (koliko?), če jih bodo še imeli. Potem jih ujčkam do kakšnega srečanja.
stara postaja

Odgovor Napisal/-a stara postaja »

Oh, lepo bi bilo, ampak..ne vem, do kdaj bi jih morala imeti na brigi in toliko tega že imaš, da se čudim, kako zmoreš...Hvala, nadaljujem na zs._________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
orhy

Odgovor Napisal/-a orhy »

figula, kdaj pa bo tole zacvetelo ?_________________
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Pravi žafran je jeseni cvetoča rastlina.
figula

Plus gospa vrtnarica je rekla, da bo brez problema prezimil zunaj Shocked Smile super, ne Razz
figula

Citiram:
Pa še mimogrede: kako je s tvojim žafranom? O mojem ni ne duha ne sluha Rolling Eyes . Ko je odmrl nadzemni del, sem pričakovala, da se jeseni pojavi, pa nič..

Takole je s tem: ravno ta teden sem imela konec potrpljenja gledat prazen lonec - in sem malo razgrebla zemljo. Trčila sem ob čebulico, ki je zelo na miceno nakazovala, da bo zrastla. Sem zalila malo bolj in sedaj čakam, da prilezejo ven.

Mogoče sva samo preveč neučakane in se za žafran jesen še ni pričela Smile
Odgovori