Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Kodrolistni ohrovt - Brassica oleracea Acephala

Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Brbr, ga bom morala, ker sem original seme http://www.seemnemaailm.ee/index.php?lang=en&GID=14335 nekam zapravila. Ali sem pa celo vsega porabila, ne vem. V glavnem ga pri Estoncih ne najdem več v prodaji. Sem pa zadovoljna z njim in ni druge, kot da se potrudim. Če mi rata, ti ga seveda z veseljem dam.
Ana

Odgovor Napisal/-a Ana »

Jaz ga bom tudi semenila.
Me jeseni pocukajte za rokav.
orhy

Odgovor Napisal/-a orhy »

brbr, jaz imam seme od predlanske nabave iz Estonije, če želiš ? Mojega od lani nimam, ker mi je pridelek voda uničila.
Jaz bom posejala kar tega, če mi bo kalil._________________
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Hvala, Orhy... se je javila Bobolino in ker imava še nekaj drugih reči za uredit, bom kar njo prosila za seme...

Ana, za jesen se pa priporočam. Sploh bi bilo fino, da bi se dogovorili, kdo bo kaj semenil._________________naredimo svet lepši
Uporabniški avatar
Melona

brbr je napisal/a:
Sploh bi bilo fino, da bi se dogovorili, kdo bo kaj semenil.

Super ideja in sem takoj za.
Ana

Odgovor Napisal/-a Ana »

Jaz sem sadike dobila, imena ne vem. Je zelen. Bom pa rabila še kaj napotkov za semenit.
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Ana, se bomo o delu okrog semenitve pogovarjali v temi "semenitev kapusnic", kjer bomo skušali sproti reševati nastale zagate._________________naredimo svet lepši
pika

Odgovor Napisal/-a pika »

brbr,
domačega semena zelenega in rdečega kodrolistnega ohrovta imam veliko, če bi želela.
cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Imam sadiko kodrolistnatega ohrovta, take barve kot je na slikci od Melone. Po moje je to vijoličasta. Sem bolj tako tako pri barvah. Je zelo visok, 1,5m. Bi ga semenila. Imam pa vprašanje. 5m proč imam kitajsko zelje, ki mi je začelo cvetet, pa ne vem alli ga lahko pustim. Ohrovt še ne cveti in ne vem ali bo kitajka odcvetela do ta čas, ko začne ohrovt cvetet. Ste ljudje z velliko izkušnjami in bi prosila za odgovor.
Hvala in lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Uporabniški avatar
Melona

Moj je rasel sam, nimam pojma, kakšna razdalja mora biti med drugimi sortami. Pazi samo, da si boš zapomnila, kam boš dala seme, če ga boš semenila. Jaz svojega ne najdem, pa sem že vse preobrnila, natanko pa vem, v kakšni vrečkici je zapakiran Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad !
Odgovori