Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Čili 2016

Odgovori
Zelenc

Odgovor Napisal/-a Zelenc »

daniel je napisal/a:
Tekoče gnojilo pa bom v vsakem primeru dodajal.
Smem vprašat katero?
Trocki

Odgovor Napisal/-a Trocki »

Pri meni je situacija naslednja. Čiliji kaljeni sredi februarja so sedaj stari dober mesec in bolj počasi napredujejo. Razlog je seveda pomanjkanje sonca, ki ga je bilo na našem koncu zadnji mesec izjemno malo.
Na prvi sliki je tretjina moje "zaloge". Na drugih dveh slikah pa je jesenski habanero billy goat, ki sedaj na polno cveti. Pa še eno vprašanje. Kdaj vi prvič tretirate rastline s protifertom?

Spiridon

Odgovor Napisal/-a Spiridon »

S katerim Protifertom in zakaj bi vi želeli tretirati svoje čilije?
daniel

Odgovor Napisal/-a daniel »

Zelenc je napisal/a:
daniel je napisal/a:
Tekoče gnojilo pa bom v vsakem primeru dodajal.
Smem vprašat katero?

gnojilo je sicer namenjeno za zelene rastline. Ampak po sestavi ima vsega dovolj kar potrebujejo čiliji (kalij, fosfor in dušik).
Zelenc

Odgovor Napisal/-a Zelenc »

To razumem, zanimalo me je za katero gnojilo gre (izdelek).
Dajmar

Odgovor Napisal/-a Dajmar »

Ta izdelek je gnojilo.
Protifert -Lmv url imaš na ZS
Nazadnje urejal/a Dajmar 28 Mar 2016 21:12; skupaj popravljeno 1 krat
daniel

Odgovor Napisal/-a daniel »

Zelenc je napisal/a:
To razumem, zanimalo me je za katero gnojilo gre (izdelek).

Izdelek je baumaxove znamke, baumaxa pa žal ni več
thag

Odgovor Napisal/-a thag »

Ma uffa! Jaz nekaj pocnwm narobe. 27 januarja sem dal kalit moje feferone. So zrasli in zdaj se skoraj ne premikajo vec. Gledam vase kako so ze veliki. Moji komaj poganjajo sredinska 2 listka:( pa sem jih imel na toplem pol sem jih premaknil na bolj svetlo in se niso premikali. Zdaj sem jih dal ven v prenosno toplo gredo... uffa sem ljubosumen. No saj pocasi bo a vseeno :(
žižola

Odgovor Napisal/-a žižola »

A ima še smisel dat kalit čilije. Imam nekaj novih. Dala pa bi jih na topel radiator na brisačko, kjer hitro vzkalijo. Potem bi jih malo vzpodbujala z LWM oz. s čim podobnim._________________LP Žižola
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

Menim da ja.

Lansko leto sem jih sejal še kasneje, v neogrevan rastlinjak in sem jih zadovoljivo obiral. Sicer je resnica, da sem jih sadil v posode, (poletje na prostem) proti jeseni pa sem jih prestavil v rastlinjak, vendar tudi če nimaš (prostora v ) rastlinjak bi moralo uspeti.
Odgovori