Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paradižnik 2016

Odgovori
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Moji so bili v nedeljo taki. Letos sem zmanjšala število, kolikor se je le dalo - tukaj so paradižniki, čiliji, paprike, jajčevci.

V nedeljo pa sem le dočakala prvo bunkico od Stupice. Wink Zdaj sta že dve.

Letos sem poskusno posejala semena Stupice iz različnih let, da bi primerjala, če bodo zacveteli istočasno. Imam po 2 sadiki iz semen leta 2009, pa od lanskega prvega ploda, od lanskega kasnejšega ploda... Vsi so rasli v enakih pogojih, prvi je zacvetel tisti iz leta 2009, a le ena sadika, druga ne. Naslednja je zasvetela sadika od lanskega prvega ploda, a spet samo ena, druga ne. Od osmih sadik zdaj cvetijo tri, ena ima dva plodka, ostale imajo popke.
kate

Odgovor Napisal/-a kate »

Uau!
mfranc

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Plamenka, tole pa "diši" po trgatvi v maju! Very Happy

LP_________________mfranc
Uporabniški avatar
Plamenka

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Če bodo preživeli pri meni, ko letos ne delam preveč lepo z njimi. Rolling Eyes Par tednov nazaj sem jim morala potrgati večino listov, ker so imeli čudne lise. Danes sem jih presadila v večje lončke, potem pa dala za kako uro ven, zdaj pa zgledajo prav ubogo - povešeni so.

Kako pa tvoji, MFranc? Najbrž boš imel trgatev prej, kot jaz? Tvoja dva Siletz imata popke.
mfranc

Plamenka je napisal/a:
V nedeljo pa sem le dočakala prvo bunkico od Stupice. Wink Zdaj sta že dve.

Plamenka je napisal/a:
Kako pa tvoji, MFranc? Najbrž boš imel trgatev prej, kot jaz? Tvoja dva Siletz imata popke.

Eeeh, si že sama odgovorila Wink .
Tudi pri meni šele nekaj popkov, pa nobena sorta ni hudo zgodnja.

Računam na kakšno dogajanje v mesecu maju.
Konec maja verjetno ......

LP_________________mfranc
venus

Odgovor Napisal/-a venus »

Dalija, saj tudi sedaj niso v zemlji iz iste vrece. Dve vreci po dvajset litrov sem kupila ze januarja. Eno stirideset litersko pa komaj v zacetku marca. Tako, da mislim, da je ta druga letosnja. Te v zacetku janurja se niso imeli. Takrat so imeli samo dvajset literske. Vse serije pa ne morejo biti popolnoma enake. Vseeno hvala.
Vceraj sem jih zalila z algami. Pa bo, kaj bo.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Balkončkarji, sejani februarja, so šli danes vsi ven v balkonski rastlinjak, saj v naslednjih dneh ne obetajo hujših nočnih ohladitev. Kljub oblačnosti bodo zunaj dobili dosti več svetlobe, kot na oknih. "Vrtni" še čakajo, da najdem čas za pikiranje .
mfranc

robert je napisal/a:
mfranc-se strinjam,vreme je vsaj do naslednje srede napovedano za naš V del Slovenije,dokaj ugodno-dnevne temperature 18-20 mogoče še kakšno več,nočne pa okoli 10 stopinj.

Robert, odkar sem vrtičkar, pardon gartlčan, vidim to krivično razdelitev sonca po Sloveniji Shocked . Večino ga "pokurite" v panonskem delu Cool .

Če bi bil nekaj desetletij mlajši, bi si sigurno omislil neki manjši salaš gor pri vas! Very Happy

heheh_________________mfranc
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

Jutri bom po 13. uri na Pediatrični kliniki, zato lahko komu oddam višek sadik Rio grande pelata in Raba (sedaj ne vem točno, ali srce ali orjak), na poti mimo Vrhnike do Ljubljane in obratno, če koga zanima._________________Lp, Živa
Poezija

Odgovor Napisal/-a Poezija »

Ajej, vidi se da nimam pojma. Letos sem prvič sejala semena in sicer Saint Pierre in Novosadski jabučar. Nisem imela pojma, da vse to kali... Ali so že zreli za pikiranje? Sedaj pogledam tu vaše slike, pa se mi zdijo še manjši kot so moji in da se presajajo celi v lončke, zasujejo do listkov...tudi tega nisem vedela. Jaz sem pa razmišljala, kdaj se bodo ta stebelca ojačala, zato sem jih danes premestila v zaprto pokrito teraso, kjer je hladneje. Prej so bili v dnevni sobi na okenski polici. Danes grem po primerno zemljo, da začnem s pikiranjem. Sier ne vem kam naj z vsemi, ker kdo bi si mislil da jih bo toliko.
Ali naj jih po pikiranju pustim pod stekleno zaprto teraso, kjer ni ogrevanja?
Kdaj jih lahko nesem ven? Tako je to, če nekaj delaš prvič.

_________________Usmerimo se k soncu in sence bodo ostale za nami.
Odgovori