Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Okra, bamija - Abelmoschus esculentus
juglans je napisal/a: |
Iščem pa kakšno sorto, ki bi bila namenjena za pridelavo semena, zrnja, ... ali pa vsaj zelo rodovitno v tej fazi in ne prvenstveno za sočne zelene stroke. No, saj ne vem, če takšno razlikovanje sploh obstaja. Skratka, letos bom poizkusil stisniti nekaj okrinega olja. |
Juglans, mogoče kaj takega: http://www.rareseeds.com/abigail-s-coffee-okra/
.... strok, olje in kava .... cel paket
Okra čisto solidno prenaša pikiranje, je pa bolj problem v tem, da so male rastlinice krhke (zato jih lahko polomimo), in ne v tem, da se ne bi po pikiranju prijele.
Še bolje pa je, če jih enostavno seješ eno po eno v tiste male razdelilne platojčke potem pa z drobceno koreninsko grudico presadiš v večji lonček (in seveda globoko, da bo rastlinica bolj stabilna).
Zelo lepo prenese tako presajanje, sadike pa so močne in robustne._________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
Še bolje pa je, če jih enostavno seješ eno po eno v tiste male razdelilne platojčke potem pa z drobceno koreninsko grudico presadiš v večji lonček (in seveda globoko, da bo rastlinica bolj stabilna).
Zelo lepo prenese tako presajanje, sadike pa so močne in robustne._________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
-
- Prispevkov: 184
- Pridružen: Pe Mar 07, 2014 1:00 am
Dajmar, hvala, semena dobila, zdaj pa hitro v zemljo z njimi,kaj?
Bom tudi jaz tako sejala kot ti, samo ne vem če bodo vzklila tako hitro, ker na vasi nimamo radiatorjev, pri peči bo pa najbrž prevroče. Bom dala na okensko polico, zdaj se obeta lepše vreme, saj bo v redu, kaj praviš?_________________Sem zrasla na asfaltu, nimam pojma.
Bom tudi jaz tako sejala kot ti, samo ne vem če bodo vzklila tako hitro, ker na vasi nimamo radiatorjev, pri peči bo pa najbrž prevroče. Bom dala na okensko polico, zdaj se obeta lepše vreme, saj bo v redu, kaj praviš?_________________Sem zrasla na asfaltu, nimam pojma.
Jaz nimam izkušenj z okro. So bili otroci na dopustu v krajih kjer je to običajna zelenjava, so slikal in naročil, da bi tudi doma jedl take dobre "bučke". Pa sem zatežil za seme, bomo videli mogoče bo kaj. Moje zdaj dobivajo prvi liste, jih bom dal v malo večje posode in verjetno še večkrat
do ledenih mož. Potem pa na njivo, obirat jih moraš dvakrat tedensko,
plodove tudi sušijo in potem suhe dodajajo v juhe, že nakladam.
Mi je ivipiči dal leta 2010 prva semena močviskih hibiskusov in so zrastli tudi takšni
Ko so bili visoki meter in čezl, sem jih skrajšal na 60 cm.
Mislim da je to bila okra . Bo kdo drug povedal, če imam prav. Takrat sem mislil pač rumen močvirc, ker je zrastel prek dva metra tudi semen nisem nabiral. Toliko z moje strani.
do ledenih mož. Potem pa na njivo, obirat jih moraš dvakrat tedensko,
plodove tudi sušijo in potem suhe dodajajo v juhe, že nakladam.
Mi je ivipiči dal leta 2010 prva semena močviskih hibiskusov in so zrastli tudi takšni
Ko so bili visoki meter in čezl, sem jih skrajšal na 60 cm.
Mislim da je to bila okra . Bo kdo drug povedal, če imam prav. Takrat sem mislil pač rumen močvirc, ker je zrastel prek dva metra tudi semen nisem nabiral. Toliko z moje strani.
lonca je napisal/a: |
Pozdrav! Tale vaša ajbika je enoleten hibiskus saj pri nas. Domovina je Avstralija. Razmnožujemo ga z setvijo v lončke, nakaj podobnega kot paradižnik. Za prezimovanje pa ne vem. Je drugače užitna rastlina, podobno kot bamija. Zunaj, bi pa naj zdržal nekje do -5. To je nekaj podatkov z literature upam ,da koristnih. |
Objavljeno: 04 Sep 2013 18:30 Naslov sporočila: Enoletni Hibiskus
Se mi je zdelo da je nekje omenjena bamija oz okra.