Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Ocimum sanctum - sveta bazilika

crtj-admin
Site Admin

Ocimum sanctum - sveta bazilika

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Letos sem posejala klasično baziliko, baziliko Rubin, baziliko Blue Space in Sveto baziliko. Prve tri so mi lepo vzkalile, Sveta bazilika pa ne. Je komu uspelo? Je treba pri Sveti baziliki narediti kaj drugače? Vsa semena sem potresla na zemljo v lonček, nič jih nisem prekrivala z zemljo, čez lončke sem poveznila polivinil vrečke.
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

Svetnica je zelo "aklih", je treba zraven kar zmolit nekaj kitic Rolling Eyes .

Meni je lani malo uspelo. Nisem je pa uspela prezimit Sad .
Letos še malo čakam, jo bom raje razvajala s soncem kot jo silila v to temačno oblačnost.
Uporabniški avatar
Plamenka

Se mi je kar zdelo. Meni še nikoli ni uspelo. Sad
Garden-ja

Odgovor Napisal/-a Garden-ja »

Meni je lepo kalila samo takrat, ko sem posevek dala na lonceno pec, nekoliko privzdignjen seveda. Pa pazit moras, da se zemlja ne izsusi._________________Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ...
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

Letos mi zelo lepo kali. Tudi jaz jo imam na talnem ogravanju. (cca 20°C)
Je pa to domače seme, potem, ko se me je lansko leto figula usmilila z dvema sadikama. (hvala, hvala, ...)
Iz kupljenih semen tudi meni ni hotela kaliti.

Plamenka, če želiš ti prinesem na spomladansko srečanje k zufu kakšno sadiko. (verjetno bodo še dokaj majhne, a kljub vsemu)

Diši pa resnično božansko in se splača potruditi za izkušnjo.
figula

Super, juglans, čestitam!

Meni je lani uspelo pomešati semena različnih bazilik, zato letos začenjam vse na novo s kupljenimi semeni (šment).

Ste me shecali, jih bom še jaz posejala Smile
Uporabniški avatar
Plamenka

Juglans, zelo bi ti bila hvaležna za sadikco. Wink
Novinka

Odgovor Napisal/-a Novinka »

Plamenka - tuid meni ni vzklila, pa sem jo dvakrat sejala Confused

Če bo kdo imel kaj semen viška, se priporočam. Menjam za semena bazilike Genovese, verjetno bo tudi kaj semen cimetove bazilike.
figula

Bom imela semena Tulsi Kapor in Tulsi Vana. Tulsi Ramo sem zašuštrala in če mi ne bo prezimila .... Crying or Very sad

Samo nisem še očistila semen, ta proces gre pri meni bolj počasi, pa tudi čakam še, da vsa Vana dozori. Do spomladanskih menjav bom že porihtala Laughing
Odgovori