Black Baccara
Moderator: Melona
-
- Site Admin
Black Baccara
(Prenos iz arhiva)
Tole je pa vrtnica, ki je pri meni pristala na moževo željo. Se je predlani, ko sva bila v Pordenonu na sejmu zagledal v cvet in morala je z nama.
Poročilo: rast tipične čajavke - pri nas doseže max višino cca 80 cm (verjetno je v toplejšem podnebju višja); cveti ne prav bogato, so pa cvetovi res posebni s to svojo žametnostjo in tudi kar nekaj časa se obdržijo; z boleznijo v teh dveh sezonah ni bilo težav;
Nakup da ali ne - če so ti pri srcu čajevke in žametna barva (naj ji ne delam krivice, res je lepa) potem da, v nasprotnem primeru pa se marsikatera lahko kosa z njo.
Poročilo: rast tipične čajavke - pri nas doseže max višino cca 80 cm (verjetno je v toplejšem podnebju višja); cveti ne prav bogato, so pa cvetovi res posebni s to svojo žametnostjo in tudi kar nekaj časa se obdržijo; z boleznijo v teh dveh sezonah ni bilo težav;
Nakup da ali ne - če so ti pri srcu čajevke in žametna barva (naj ji ne delam krivice, res je lepa) potem da, v nasprotnem primeru pa se marsikatera lahko kosa z njo.
Tipicna hibridna cajevka z obdobja, ko je bil pomemben samo cvet na dolgem, cim manj olistanem steblu, vse ostalo je drugotnega pomena ali sploh ni pomembno, torej t. i. vrtnica za rezanje, za v vazo. Ze dejstvo, da so jih ponavadi gojili na gredah na obrobju posestva, kamor so zahajali samo vrtnarji, pove vse o nacino njihove rasti in lepoti grma.
Je pa cvet enkraten, barva posebna, in v vazi se obdrzi zelo dolgo._________________Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ...
Je pa cvet enkraten, barva posebna, in v vazi se obdrzi zelo dolgo._________________Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ...