Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Cepljenje sadnih dreves

Odgovori
praky

Odgovor Napisal/-a praky »

Pozdrav,

Prije nekoliko dana cijepio sam 60 komada Cudrania Tricuspidata CHE Seedless.
Uskoro ćemo znati rezultate,po mojoj procjeni skoro svi će biti uspješni.
Nešto za sebe,ostalo za prodaju.

lp
Daniel R

Odgovor Napisal/-a Daniel R »

Kaj je bila podlaga?_________________Iščem zanimive sadne vrste...
praky

Pozdrav

Standardna podloga Osage Orange.
lp
praky

Moram se pohvaliti da sam uspješno cijepio više sorti Pluot,Flavor Supreme Pluot,Flavor Granade Pluot,Daple Dandy Pluot,Kelsy šljivu,Pflaumikose,cijepljene na podlogu Prunus Ceracifera.
Cijepljene 17. Ožujka(Mart)

lp
Oldi

Odgovor Napisal/-a Oldi »

Pripravljam se za cepljenje kakija in gledam po netu, tale je najbolj zanimiv, cep je pribil z dvema tankima žebljema https://youtu.be/xm_Vd9So7l8
Optimist

Odgovor Napisal/-a Optimist »

Oldi, tale je cepil Pecan = Oreh in ne kaki..._________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
Oldi

Odgovor Napisal/-a Oldi »

Za kaki ne najdem nič pametnega, sploh pa dvomim, da gre za drugačen postopek.

Še en zanimiv link s pribijanjem https://youtu.be/JfUDdq2bD2A
Optimist

Odgovor Napisal/-a Optimist »

Kaki zdaj lahko cepiš kot ostalo sadje! Za lub, okulacija taka in drugačna, nobene znanosti... Če pa imaš podlage na voljo pa...._________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
Dajmar

Odgovor Napisal/-a Dajmar »

sadjarvid je napisal/a:
Še poročaj, ker mene tudi zanima,
na kakšni temperaturi so lahko cepiči-LP Vido.

Cepiči so bili na -18*C prijelo se je kar je bilo na soncu. tisti v senci nobeden

tu se bo morda eden prijel.

papasmrk

Odgovor Napisal/-a papasmrk »

Pozdravljeni,

rezultati mojega pomladanskega cepljenja so v tem času več kot razvidni. Cepljenje hrušk in jablan je bilo kar uspešno, medtem ko cepljenje kakija pa že drugo nikakor ne uspeva. Cepiče sem nabral konec februarja, cepil pa sem prvi teden v aprilu. Cepil sem pa na način angleške kopulacije.

Ima kdo kak dober nasvet okoli cepljenja kakija ? Je kaj drugače v primerjavi z jablano ?

hvala in lep pozdrav
Odgovori