Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Cymbidium

zoyba

Odgovor Napisal/-a zoyba »

Imam dva Cymbidiuma tudi kupljena na razprodaji . Pri hiši sta dalj časa. Presadil sem ju v domačo mešanico za orhideje. Čez poletje sta pod jablano na vrtu, zalivanje je zmerno (če se narava ne spomni, ju občasno zalijem, če seveda ne pozabim Smile ) Pustim ju na prostem do prve zmrzali (menda za tvorbo cvetnega stebla potrebujeta hladno obdobje) potem pa sta v rastlinjaku poleg kaktusov, kjer je temperatura okoli 5 stopinj. Ko se pojavijo popki ju prestavim v dnevno sobo, kjer cvetje vstraja mesec ali več. To je moj način mislim da uspešen Smile_________________Robert
kate

Odgovor Napisal/-a kate »

Aha, čez poletje jih date kar ven?
No, jaz sem bivša ljubiteljica orhedije, ker mi na novi lokaciji niso več hotele tako lepo uspevati. Crying or Very sad
Moja mami jih ima pa še vedno ogromno. Ker so že vrsto let v istem lončki, ki so ga že čisto prerastle, sva se odločili za presajanje v jeseni.
Prosim za namige.

Aja, kje se pa kupi večje lončke (prosojne) za orhideje?!
kate

Odgovor Napisal/-a kate »

No? Al ste vsi na dopustu? Very Happy
tinko

Odgovor Napisal/-a tinko »

figula

Odgovor Napisal/-a figula »

Čudovito, me je kar v tropske kraje zaneslo Smile
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Oh, kako lepe!
Všeč mi je predstavitev, ko se fotoaparat počasi približuje cvetovom, za pravi užitek ob ogledu fotografij palec gor
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

Gledam kje bi montiral takšna okna, še prej pa postavil stopnišče.

Strašansko lepe so, skoraj kot voščene.

Ugibam. Je "moja" tista bolj na levi strani, z dvema ali tremi socvetji?
Prav neveretno kako se je okrepila, in kaj vse je prestajala.
tinko

Odgovor Napisal/-a tinko »

Skrajno leva je tvoja in ima 11 socvetij, na vsakem socvetju je od 3 do 15 cvetov. Jo bom nesel na sonce in fotografiral.
Odgovori