Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Sladkorna pesa

Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

figula: jaz jo bom posadila v 3 vrste: v eni bom obirala liste, druga bo za vloženo rdečo peso, iz tretje bom pa cuker naredila Wink Laughing Laughing .

Sicer pa mislim, da ni nujno, da so skrižana vsa semena. Mogoče bo vmes zrasla tudi kakšna prava sladkornica. Par semen bom vseeno vrgla v zemljo, iz firbca, da vidim, kaj bo zraslo. Ne glede na to, kaj bo, bodo listi po moje čisto uporabni.
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

heheh muha, dobro si tole definirala:
Citiram:
v eni bom obirala liste, druga bo za vloženo rdečo peso, iz tretje bom pa cuker naredila

Imaš prav, nekaj bo sigurno zrastlo. Po svoje bo verjetno zanimivo. To je raznolikost rastlinskega sveta Smile

Od sedaj naprej lahko ponudim seme, kjer ne dobite samo rdeče in tudi ne samo sladkorne - če napišete v naslednje pol ure - dobite obe v enem semenu Laughing Laughing
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Človek ne more, da ne bi padel na tako ponudbo, figula. Se priporočam za nekaj semen. Wink Embarassed Idea Hvala.
figula

Z veseljem, metuljc. Bomo primerjali kaj bo ven prišlo Laughing Laughing
figula

Muha, čisto prav si imela - očitno ni vse skrižano very happy

Po prvem šoku in ogledu s trezno glavo pri belem dnevu - v lončku lezejo ven rdeče in bele bilke in še nekaj vmes Smile:
Ivčk

Odgovor Napisal/-a Ivčk »

figula je napisal/a:
Hvala, htf_lover. Če bi mi to padlo v betico v času njunega cvetenja, bi rdečo sigurno porezala.

Ivčk, lepo prosim, imaš še kaj zaloge semen sladkorne za nesrečno vrtnarko? Smile

Jaz pa ti lahko pošljem enga mešanca Laughing Laughing me prav zanima kako bo tole naprej rastlo Rolling Eyes

Zaloga pošla, bom pa pogledala za starejšimi semeni, samo tam ne garantiram kaljivosti. Ti javim, ko pregledam, kaj še imam..._________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
figula

Ivčk, nič hudega. Sigurno so bele bilkice sladkorne, tako da ne rabiš brskati, hvala Smile
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

Četica sedaj že strumno zaobljenih dečv,

https://www.dropbox.com/sc/6zvu23ix83wt9wu/AAD8NBs94HxL-x2qhm7mo26fa

... in prvi sivi oblaki, ki se zgrinjajo nad druščino. Crying or Very sad

https://www.dropbox.com/sc/xub0lxdh5hudxr4/AACrj_eWDklsmYOuZVpJTG6_a
figula

Ahm, je kdo kuhal sirup iz sladkorne pese? sok je siv Shocked

Kaj torej delajo s sladkorjem - ga barvajo ali belijo Rolling Eyes
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Nič nismo kuhali - končno se je izkazalo, da je od vseh sadik le ena zelenolistna Laughing . Gomoljev kaj prida nimajo ne rdeče, ne zelena. Bo pa nadomestek za špinačo Very Happy .
Odgovori