Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Krompir - Solanum tuberosum L.

Odgovori
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Sem kar zbrisala link, ker se očitno ne pusti skopirati. V Google lahko vtipkaš: VZDRŽEVALNA SELEKCIJA INŠTITUTSKIH SORT KROMPIRJA
Upam, da se bo tako našlo.
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Ja, se najde, lepo pregledno, zanimivo. Hvala!_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Zanima me, ali bo kdo od vas letos sadil Red Fantasy in bi ga bil pripravljen menjati ene 5kg za 5kg krompirja Romano. Rada bi ga namreč nekaj posadila, a je na voljo samo v pakiranjih po 25kg, kar pa je zame preveč._________________naredimo svet lepši
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Prebral sem vseh 33 strani o krompirju.
Zdaj sem pa že dovolj pameten, da grem lahko sam sadit krompir ! bhuahahaha
Ali naj raje še enkrat vse preberem ? Wink
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

Andrej Banko je napisal/a:
Prebral sem vseh 33 strani o krompirju.
Zdaj sem pa že dovolj pameten, da grem lahko sam sadit krompir ! bhuahahaha
Ali naj raje še enkrat vse preberem ? Wink

Boh ne daj še enkrat prebrat - saj veš kdo ima debel krompir - neumen kmet!! Cool
cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Pozdravljeni
Včeraj sva posadila krimpir. Letos sem se odločila, da sem preštela gomolje in jih je 390. Vedno sem si zapisala težo posajenega, vendar mi to ni realno, ker enkrat je bolj debel, drugi so drobceni.
Primerjala bom lahko naslednje leto. Če pa gledam koliko vrst imam posajenega, ga je pa toliko kot lani. Zdi se mi pa, da sem letos, ker je bil drobnejši, sadila malo bolj na gosto.
Sadila sva Romano, Dezire, Kresnik, Primura-za probo, modrega 31 gomoljčkov, in starega kifeljčka 52 gomoljev. Pa bomo videli kaj bo iz vsega tega ratalo. Po moje bo krompir heheh heheh heheh
Lep pozdrav vsem
cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Tudi moj Romano je v zemlji (že pred dežjem). Zdaj ga moram še pokrit z zelo strohnenim senom in listjem, da ga malo nahranim in obvarujem pred sušo.

Cinija 1: vedno sadim 25kg krompirja. ponavadi tudi preštejem gomolje in jih je vedno nekaj čez 300. No, letos jih nisem štela - posledica je bila ta, da sem krompirju odredila malo premalo prostora in so tudi moji posajeni malo pregosto. Embarassed_________________naredimo svet lepši
cinija1

Romano mi je super za skladiščit. Najkasneje začne odganjat.
Pri nas je bilo čisto malo dežeka, bi se še kar rabu.
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
cinija1

Ta v loncu je pa čisto ponorel. Upam, da tudi noter kaj divja.

lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Da nima preveč dušika pa divja v zelenje? Meni je lani en grmiček v loncu podobno naredil, potem so ga pa uši napadle._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Odgovori