Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Hypericum perforatum - šentjanževka

Odgovori
Garden-ja

Odgovor Napisal/-a Garden-ja »

Jaz je sploh ne znam prepoznati. Ve kdo morda za kakšno rastišče na Obali, da si jo grem ogledat?

Muha, se res priporočam za kakšno sadiko._________________Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ...
Sonceluna

Odgovor Napisal/-a Sonceluna »

Prepoznaš oz razlikuješ jo od ene zelo podobne rožce tako, da cvet malce pomendraš med prsti in ti na njih ostane temno vijoličen madež. Ne morš falit. Jest sem jo žal letos zamudila:(
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Ah, sonceluna, saj vedno pocvita. Pa malo višje se zapelji in jo boš našla.
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

Darso je napisal/a:
Bobolino, pri meni na travniku jo je veliko, bo pa počasi odcvetela. lp Darja

potem bi se pa morala ta teden kar k tebi povabiti, ne?? Wink_________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Sonceluna

Odgovor Napisal/-a Sonceluna »

Na štajerskem je že odcvetela, vse že rjavo. Tud na višjih hribčkih. Na gorenskih nižinah pa tud. Nisem pa vedla da cveti dalj časa, tko da hvala Metuljc za info!. Grem ta teden spet na štajerski konc pa da vidimo:) Bobolino, ta teden sem spet na Štajerskem, ker prejšnji vikend enostavno ni bilo dovolj cajta za ves plevel:) Čez 14 dni pa smo doma, tko da dobrodošla. Če pa zvem za kakšno rastišče šentjanževke na višjih predelih gorenske pa lah gremo še tja mal na sprehod.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Če sproti obiramo razcvetele cvetove jih nenehno nadomeščajo novi. Tako jo lahko obiramo cel mesec in še čez. Je pa mogoče v takih nekaj manj učinkovin.
bobolino

heheh, kar na tri konce lahko grem!_________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Muha, če se boš tiste runde pletja lotila jutri, ne vrzi šentjanževk na kompostni kup, prosim. Wink
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Sem že mislila nate, zato pa še vedno rastejo Wink .

Za Garden-ja bom pa posadila v lonček tiste majčkene, ki mi grejo na živce v luknjah med travnimi ploščami. V lončku bodo laže počakale na prvo priložnost menjave.
bobolino

Če bo kaj ostalo, bi jih posvojila tudi jaz, Muha. Pa še enkrat hvala za dostavo!_________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Odgovori