Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Paradižnik 2016
-
- Kraj: Domžale
Zaradi tega vetra je kar nevarno postaviti gajbice s sadikami paradižnika ven in potem oditi od doma.
Že tako imam letos ( spet ) težave s sadikami, saj sem jih moral prepikirati, ker so v prvem substratu životarile.
Nekaj jih je tudi propadlo, ostale se pa, sicer zelo počasi, zdaj pobirajo ...
In res bi bil jezen, če bi mi tile sunki vetra še to uničili.
Zato sem danes malo "ustvarjal" in gajbici lepo zaščitil z kosi enega starega polivinila in zadeva deluje !
Že tako imam letos ( spet ) težave s sadikami, saj sem jih moral prepikirati, ker so v prvem substratu životarile.
Nekaj jih je tudi propadlo, ostale se pa, sicer zelo počasi, zdaj pobirajo ...
In res bi bil jezen, če bi mi tile sunki vetra še to uničili.
Zato sem danes malo "ustvarjal" in gajbici lepo zaščitil z kosi enega starega polivinila in zadeva deluje !
Včeraj je bilo res vetrovno a smo se vseeno lotili sajenja.
Nekaj časa sem opazoval sadike kako se močno nagibajo v gajbicah in se bal,
da jih mogoče ne polomi. A stebla so bila že dosti močna in strah je bil nepotreben.
Dovolite, da zaokrožim prvi del posla tudi za mojo bodočo referenco.
Semena sem dal na kaljenje 12. marca v WC papir
Po dnevu ali dveh sem jih zasejal v ASEF zemljo.
V tej zemlji so sadike ostale do končne saditve na vrt. Nisem nič presajal.
Novo življenje 16. marec
19.marec
V takih posodicah sem jiiih imel do končne presaditve. Tudi po več sadik na en sadiln
i prostorček. Definitivno bi jih lahko presadil v večje posodice že pred cca 7. dnevi
vendar se je izkazalo, da ni potrebe. Nekaj sort je sicer že kazalo znake podhranjenosti
vendar sem to rešil s tekočim gnojilom. Takoj so si opomogle. Ostalo mi je kar še nekaj
sadik, ki jih bom podaril a jih ne bom presajal. Tudi zaradi tega ker od vetise nisem dobil
naročenih lončkov ... long story
Zasaditev:
3 vrste x 50 lukenj. Pomagal sem si kar s svedrom za luknje. Hlevski gnoj na dno
uknje plus predelani peleti v zemljo in na vrh.Zalivanje. Posadil sem še cca 60 čilijev
od tega 15 pod plastenjak. Cel popoldan dela za dva.
Zasajene Sorte:
Black Cherry
Brandywine, Sudduth Strain
Brandywine OTV
Chocolate Stripes
Blondkopfchen
Black Krim
Amana Orange
Delicious
Dixie Golden Giant
Stupice
Alaska
Grape
Aunt Rubys German Green
Mexico
OxHeart
Homer Fike's Yellow Oxheart
Od tašče:
Roza
V. Srce
Oranžni Auriga
Slivar
Scarlatone
Rumeni Drobni
Rdeči Drobni
Debeli
Nekaj časa sem opazoval sadike kako se močno nagibajo v gajbicah in se bal,
da jih mogoče ne polomi. A stebla so bila že dosti močna in strah je bil nepotreben.
Dovolite, da zaokrožim prvi del posla tudi za mojo bodočo referenco.
Semena sem dal na kaljenje 12. marca v WC papir
Po dnevu ali dveh sem jih zasejal v ASEF zemljo.
V tej zemlji so sadike ostale do končne saditve na vrt. Nisem nič presajal.
Novo življenje 16. marec
19.marec
V takih posodicah sem jiiih imel do končne presaditve. Tudi po več sadik na en sadiln
i prostorček. Definitivno bi jih lahko presadil v večje posodice že pred cca 7. dnevi
vendar se je izkazalo, da ni potrebe. Nekaj sort je sicer že kazalo znake podhranjenosti
vendar sem to rešil s tekočim gnojilom. Takoj so si opomogle. Ostalo mi je kar še nekaj
sadik, ki jih bom podaril a jih ne bom presajal. Tudi zaradi tega ker od vetise nisem dobil
naročenih lončkov ... long story
Zasaditev:
3 vrste x 50 lukenj. Pomagal sem si kar s svedrom za luknje. Hlevski gnoj na dno
uknje plus predelani peleti v zemljo in na vrh.Zalivanje. Posadil sem še cca 60 čilijev
od tega 15 pod plastenjak. Cel popoldan dela za dva.
Zasajene Sorte:
Black Cherry
Brandywine, Sudduth Strain
Brandywine OTV
Chocolate Stripes
Blondkopfchen
Black Krim
Amana Orange
Delicious
Dixie Golden Giant
Stupice
Alaska
Grape
Aunt Rubys German Green
Mexico
OxHeart
Homer Fike's Yellow Oxheart
Od tašče:
Roza
V. Srce
Oranžni Auriga
Slivar
Scarlatone
Rumeni Drobni
Rdeči Drobni
Debeli
tiny,si pa kar zgoden za saditev na prosto .Jaz ne bi še.
Svetujem da pokriješ oziroma vsaj pripraviš vse za pokritje v slučaju kakšnih pozeb.Te znajo biti še v začetku maja.
Ne bi te rada strašila,ampak fajn je imeti tudi plan B.
Ideja z vrtalnikom je pa dobra !_________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/
Svetujem da pokriješ oziroma vsaj pripraviš vse za pokritje v slučaju kakšnih pozeb.Te znajo biti še v začetku maja.
Ne bi te rada strašila,ampak fajn je imeti tudi plan B.
Ideja z vrtalnikom je pa dobra !_________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/
notranjka je napisal/a: |
tiny,si pa kar zgoden za saditev na prosto .Jaz ne bi še. Svetujem da pokriješ oziroma vsaj pripraviš vse za pokritje v slučaju kakšnih pozeb.Te znajo biti še v začetku maja. Ne bi te rada strašila,ampak fajn je imeti tudi plan B. Ideja z vrtalnikom je pa dobra ! |
Hvala Notranjka. Vem, da smo zgodnji vendar malo računam na srečo malo pa na lokalne pogoje. JV Slovenije na vinorodnem hribu. Plan B pa seveda obstaja. Ponovna zasaditev preostalih sadik, ki jih imam še doma v LJ