Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Bob - Vicia faba

Odgovori
Cmru

Odgovor Napisal/-a Cmru »

Ga ne dam niti pod razno več na vrt. Uši, uši in spet samo uši. Prvo je iz dveh vrst prišlo ven samo 4/5 rastlinic in na koncu je bilo 12 zrnc boba._________________Dies diem docet
tajana

Odgovor Napisal/-a tajana »

Moje izkusnje z bobom so: ce ga uspem posaditi konec jan ali pa cisto v zacetku feb, nimam problemov z usmi na bobu. Kadar pa ga posadim marca, je pa noro. Resnicno privablja usi. Nekaj boba pa vseeno razmetano po vrtu posadim z namenom, da se usi pasejo na njemu, in potem ima ostala zelenjava mir. Tudi kamilice imam razsejane po celem vrtu z namenom, da hranijo usi._________________CARPE DIEM
zoyba

Odgovor Napisal/-a zoyba »

Vas je zanimivo brat. UŠI ???
Nimam problema z njimi odkar semena boba namočim pred sejanjem v ohlajen žajbljev čaj. Potem gredo semena v ločke (po dve) in ko so rastline dovolj velike (cca15cm) in ni več možnosti snežnih padavin na gredo. lansko leto sem imel pet različnih sort (vsake po trideset rastlin) in obilen pridelek.

Lp_________________Robert
zuf

Odgovor Napisal/-a zuf »

Pri meni je že zunaj, sejan začetek novembra.
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

Evo, tudi jaz sem ga posadil, ... pa še grah. Very Happy

Je pa bilo kar staro seme (se mi zdi da kakšne 3 leta), drugače pa domača roba.

Vse sem namočil v žajbljevem čaju, pa da vidimo. (uši bejšte stran Evil or Very Mad )
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Prvič in zadnjič sem ga sadila dve leti nazaj. Semena sem namočila v žajbljevem čaju, uši je bilo kljub temu za izvoz in so praktično vse sadike skoraj docela uničile. Sem ga pa predvzgajala v lončkih in posadila že razvite sadike.

Najbrž mu direktna setev na vrt dosti bolj ustreza. In kot pravite, dovolj zgodaj.
kcvetka

Odgovor Napisal/-a kcvetka »

Moj bob pa že cveti.
tiny

Odgovor Napisal/-a tiny »

Bob na Braču pri mami.

cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Moj je bil posajen 6.2., žal na senčno stran.
.
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
tajana

Odgovor Napisal/-a tajana »

Danes sem pobrala pridelek svezega boba, posejanega konec januarja. Kolicina: 6 l zrnja.

Drugo rundo boba sem posejala marca. Sadike so visoke sele pol metra in sele nastavljajo stroke. Tretjino sadik sem ze porezala, ker so ga napadle usi._________________CARPE DIEM
Odgovori