Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Tulipa - tulipan

Odgovori
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Tudi tulipani dišijo!

Ne vem zakaj sem bila prepričana, da tulipani ne dišijo in jih zato nikoli nisem niti ovohavala. Danes zujtraj pa grabim brežino, pridem mimo šopka samozasejanih skrižanih tulipanov in se oziram, od kod sedaj tak močan vonj. Od tulipanov, jasno! Grem na obhod povohat še ostale. Našla sem še nekaj dišečih, vendar ne tako močno, kot ta prvi šopek, pri nekaterih pa vonja nisem zaznala.

Robert, kako je pri tebi? Ti imaš široko polje izkušenj.
robert

Odgovor Napisal/-a robert »

Seveda dišijo,saj spadajo v družino ,lilijevk' a ne vsi.Najbolj dišijo-prav omamno vrste
Ad Rem
Apricot Parrot
Bellona
Kaizerskroon in
Monte Carlo
Nekaj te omamnosti pa premorejo tudi tulipani,ki so križani z temi vrstami.
Verjetno imaš,križance z temi vrstami.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Moji najbolj dišeči so podobni sorti Ad rem.
robert

Tudi jaz imam nekaj križancev z Apricot Parrot in z Ad Rem in prav lepo dišijo,sploh ob jutranji zarji,takrat imajo najbolj opojen vonj.
robert

Nekaj tulipančkov

braneb

Odgovor Napisal/-a braneb »

Med prvimi znanilci pomladi so tudi tulipani, takoj za narcisami. Danes je res veliko vrst tulipanov od zgodnjih do poznih, od velikih do nizkih, večcvetnih, enobarvnih in pisanih. Med posebneži so tudi papagajski tulipani, že res, da niso cvetovi bolj obstojni so pa zaradi svojih abstraktnih oblik zelo zanimivi tudi za fotografiranje. Predstavljam tri iz moje zbirke papig.

Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Botanični se lepo množijo, tudi s semeni. Vsako leto jih je več. Slaba stran je pa, da zelo hitro odcvetijo:

metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Muha, če bo kaj semen ali kak čebulček odveč, se priporočam, botanični so mi všeč, ker so izvorni, bolj naravno mi delujejo za moj obgozdni vrt.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Se bo našlo, oboje. Dobiš, ko bo seme zrelo.
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Zelo lepi so, sploh takole od zgoraj.
Odgovori