Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paradižnik 2016

Odgovori
notranjka

Odgovor Napisal/-a notranjka »

tiny je napisal/a:
notranjka je napisal/a:
tiny,si pa kar zgoden za saditev na prosto .Jaz ne bi še.
Svetujem da pokriješ oziroma vsaj pripraviš vse za pokritje v slučaju kakšnih pozeb.Te znajo biti še v začetku maja.
Ne bi te rada strašila,ampak fajn je imeti tudi plan B.

Ideja z vrtalnikom je pa dobra !

Hvala Notranjka. Vem, da smo zgodnji vendar malo računam na srečo malo pa na lokalne pogoje. JV Slovenije na vinorodnem hribu. Plan B pa seveda obstaja. Ponovna zasaditev preostalih sadik, ki jih imam še doma v LJ Smile

Jaz sem razumela da je to LJ.
JV je verjetno res malo drugače kot LJ._________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/
tiny

Odgovor Napisal/-a tiny »

Bicikel je napisal/a:
tiny, samo tole pa ni Ljubljana, a ne? Vinogradniška lega in predpostavljam ni ravno v dolini. Mogoče se res ni za bat pozebe na taki lokaciji.

Točno 100km jugovhodno od LJ. Pri tašči ob Kolpi. Velika Plešivica.
tiny

Odgovor Napisal/-a tiny »

notranjka je napisal/a:

Jaz sem razumela da je to LJ.
JV je verjetno res malo drugače kot LJ.

Se opravičujem. Sem dodal še lokacijo vrta v profil.
rok82

Odgovor Napisal/-a rok82 »

No pa smo jih tudi mi posadili v plastenjak zdaj pa samo čakamo da bo vse ok a da bo dobra letina .No takole pa zgleda.

Matic

Odgovor Napisal/-a Matic »

rok82, čudovito. Še sistem zalivanja vidim da je urejen. Smile Iz firbca: te sadike ob kolih so tvoje ali kupljene?

tiny . Klima ob Kolpi je sicer enako celinska kot v notranjosti (celo za stopinjo ali dve nižja pomladi in poleti...). Do konca meseca naj bi bilo večkrat zjutraj blizu ničle. Če jih lahko kdo preko takšne noči obleče s kopreno (obstaja sicer še kar nekaj drugih idej...) morda ne bi bilo slabo... Ampak če imaš rezervo, toliko bolje...
rok82

Odgovor Napisal/-a rok82 »

Lp Matic te sadike sem čisto sam vzgojil.14 različnih sort.Je bilo kar pestro letos na naših policah.So ženske komaj čakale ,da jih spravim dol s polic je bilo kot v džungli😆😆😆😆😆
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Včeraj se je odprl prvi cvetek na Zerotu. Za nič kalilnika, gretja, osvetljevanja, rastlinjaka, gnojenja, že dva tedna je zunaj pod streho na terasi, ni tako slabo. Vesela kot majhen otrok Cool Smile .

Bety11

Odgovor Napisal/-a Bety11 »

Mene zanima vaše mnenje, kdaj je priporočljivo saditi letos na odprtem paradižnike??? Vem, da takrat, ko zmrzali ne bo več....Ampak letos nobene slane nisem zasledila in zdi se mi da je leto kar ugodno...... Confused_________________Naj vam vrt bogato obrodi in prinese obilo zdravja
Trocki

Odgovor Napisal/-a Trocki »

Jaz vem da bom počakal še vsaj tri tedne. Drug teden se pa tudi napovedujejo precej nizke temperature.
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Melona, to pa je veselje. Očitno je to zelo žilav paradižnik. Kdaj si ga pa sejala?
Odgovori