Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
RAČKE TEKAČICE
Če imaš kokljo ni potrebe po žarnici. Zvečer, ko je že mrak izberi žrtev(beri kokljo) Najprej ji daj piščančka, da se malo pomiri. Ko bo pomirjena ji podtakni vse kar želiš. Pišče ali račko vzemi v roko tako, da koklja ne vidi kaj imaš v roki. Sezi pod kokljo in odloži pišče ali račko. Meni se vedno obnese. Enkrat sem potaknila celo divjo račko, ki smo jo našli revico izgubljeno.
Jaz gledam, da nimam preveč kokelj naenkrat. Dokler malo ne zrasejo jih imam zaprte. Zaradi srak in da se koklje ne tepejo med sabo._________________Začni dan z nasmehom in vse bo lažje!
Jaz gledam, da nimam preveč kokelj naenkrat. Dokler malo ne zrasejo jih imam zaprte. Zaradi srak in da se koklje ne tepejo med sabo._________________Začni dan z nasmehom in vse bo lažje!
Ja, no, a ne .
Najvecji hec je bil, ker mene ni nobena kljunila ali se nasopirila, ne ko so valile in potem ko so ze mele pisceke al pa race. Ce je pa videla drugo kokljo al pa macka al pa karkoli, pa v napad kot bojni petelin. Tam ko sta dve valili skupaj, se tam je oranzna vcasih pokljuvala crno kolegico, ce jo je kaj razjezilo. No zdaj ko sta obe pustili race, pa spet skup hodita._________________Two roads diverged in a wood,
and I took the one less traveled.
--Robert Frost
Najvecji hec je bil, ker mene ni nobena kljunila ali se nasopirila, ne ko so valile in potem ko so ze mele pisceke al pa race. Ce je pa videla drugo kokljo al pa macka al pa karkoli, pa v napad kot bojni petelin. Tam ko sta dve valili skupaj, se tam je oranzna vcasih pokljuvala crno kolegico, ce jo je kaj razjezilo. No zdaj ko sta obe pustili race, pa spet skup hodita._________________Two roads diverged in a wood,
--Robert Frost
V primeru, da je med piščančki in račkami prevelika časovna razlika, da bi lahko bile pod isto kokljo jih dam v košaro v kateri je odslužena brisača in pokrijem z plenico. Če bo raca valila enakočasno vsa jajca jih kar pustiš pod njo. Ne more biti nič narobe. Če bo pustila ji odstrani prazne lupine._________________Začni dan z nasmehom in vse bo lažje!
Marinka je napisal/a: |
V primeru, da je med piščančki in račkami prevelika časovna razlika, da bi lahko bile pod isto kokljo jih dam v košaro v kateri je odslužena brisača in pokrijem z plenico. Če bo raca valila enakočasno vsa jajca jih kar pustiš pod njo. Ne more biti nič narobe. Če bo pustila ji odstrani prazne lupine. |
Ma kaj - pokrijem jih in potem?
No, najprej bom počakala, če bo sploh kaj prišlo...
In moj mož je že spet živčen, ker vidi, da bo moral še kaj razširiti ta naš kurnik (bo kar znorel, je rekel, he he)_________________http://www.youtube.com/watch?v=s0IWwTLibHg
http://www.flickr.com/photos/nadinacm/
Jaz imam kokosi svilenke se vedno v zajcniku 80x120, ker ni bilo se casa za kokosnjak. S tem da se vseh 12 kokosi stlaci nekje na 80x60, ker spijo v kupu. To je cez noc. Gnezda imajo po hlevu v kartonskih skatlah za sadje in pri racah. Tak da kaksne posebne zahteve lih nimam izpolnjene .
Kokosnjak imam namen imeti v uti, tako da bojo cez noc zaprte na varnem v boksu. Za letve se ne vem, ker razen Fridriha, ki vcasih skoci na stol, nimajo kaksne posebne ambicije po gnezdenju v visavah.
Zunaj so ograjene, vendar zgoraj nimam mreze, jih pa strizem, da vsaj vidijo in se lahko pravi cas umaknejo.
Pomembno je:
1. Da je zracenje, vendar ne prepih
2. Da so na suhem
3. Da krvolocni kosmatinci ne morejo noter
4. Da z lahkoto cistis in razkuzujes po potrebi
5. Priporocljiv je krmilnik, drugace je hrana vsepovsod
6. Napajnik....ga nimam, imam stare posode. Pozimi, ko voda zmrzuje, moras tako imeti posodo,da lahko cistis led._________________Two roads diverged in a wood,
--Robert Frost
Kokosnjak imam namen imeti v uti, tako da bojo cez noc zaprte na varnem v boksu. Za letve se ne vem, ker razen Fridriha, ki vcasih skoci na stol, nimajo kaksne posebne ambicije po gnezdenju v visavah.
Zunaj so ograjene, vendar zgoraj nimam mreze, jih pa strizem, da vsaj vidijo in se lahko pravi cas umaknejo.
Pomembno je:
1. Da je zracenje, vendar ne prepih
2. Da so na suhem
3. Da krvolocni kosmatinci ne morejo noter
4. Da z lahkoto cistis in razkuzujes po potrebi
5. Priporocljiv je krmilnik, drugace je hrana vsepovsod
6. Napajnik....ga nimam, imam stare posode. Pozimi, ko voda zmrzuje, moras tako imeti posodo,da lahko cistis led._________________Two roads diverged in a wood,
--Robert Frost