Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paradižnik 2016

Odgovori
sqjam

Odgovor Napisal/-a sqjam »

Jest sm paradižnik ob bloku veselo posadil saj je zaradi ugodne lege dosti zaščiten. Drgač ga bom na vrtu zasadil nasledni teden.
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Plamenka, tega in še dva, ki pa še ne cvetita, sem sejala 19. januarja.
Dajmar

Odgovor Napisal/-a Dajmar »

Pri nas še verjamemo v vražo, da sršen odžene slano. In danes se je meni prišel pokazat. Ampak za vsak slučaj pred petim majem ne bom sadil
paradižnikov zunaj.
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

Dajmar je napisal/a:
Pri nas še verjamemo v vražo, da sršen odžene slano. In danes se je meni prišel pokazat. Ampak za vsak slučaj pred petim majem ne bom sadil
paradižnikov zunaj.

Zanimivo in tudi pri nas so prvi že vidni. Toda, v prihodnjih dneh bo zagotovo slana. Napovedano je +2°C, tako da računam na blago zmrzal na moji lokaciji, tja do -2°C.
Matic

Odgovor Napisal/-a Matic »

Melona, videti prvega vsako leto je pa res prav posebno doživetje!

Evo... jutri, predvsem pa pojutrišnjem bodo temperature zjutraj šle konkretne do ničle.
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Če ima kdo sadiko Super Snow White viška, naj je nikar ne zavrže, prosim, ker sta mi od vseh sejanih sort umrli ravno ti dve sadiki (padavica?) in bi je bila vesela.
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Očitno je te dni res eno strupeno in zahrbtno sonce ...
Tole se mi je danes zgodilo pri sadikah Red zebra:

Pa niso bile prvi dan zunaj. Jih že kakšnih 10 dni nosim ven na sonce.
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Bolj kot sonce je zahrbten veter. Mrzel veter, ki vleče te dni ..... Rolling Eyes

LP_________________mfranc
rok82

Odgovor Napisal/-a rok82 »

Lp.Glede na to da mi je ostalo kar nekaj prostora med paradizniki,bi rad posadil se kaksno zeljenjavo naprimer korencek.Katero minpa vi svetujete in kako se obnese to da sadim vmes.lp
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Za korenček ne vem... Jaz sadim med paradižnik por, zeleno, baziliko, nizek fižol. Za te rastline vem, da se s paradižnikom dobro razumejo._________________naredimo svet lepši
Odgovori