Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Med srnami in soncem

Moderator: Melona

Odgovori
1vrtnica

Odgovor Napisal/-a 1vrtnica »

Krasne so!!! Cool_________________Svojo dušo sem odišavil z vrtnicami. Za vse življenje. (Guillaume Apollinaire)
Nikolajevicka

Odgovor Napisal/-a Nikolajevicka »

Na splošno se mi zdi, da pri Austinovkah najbrž ni nobene tako močno dišeče kot je kaka burbonka ne? (burbonke so edine, za katere vem, da res dišijo daleč naokoli, zdi se mi, da tudi damaščanke, ne?)
Sklepam glede na to, da še pri tistih, kjer na njihovi spletni strani piše, da so MOČNO dišeče, se izkaže, da dišijo samo ob določenih delih dneva, pa če je toplo, itd...pa ne tako izrazito.
Vem, da mojega William Morris-a rahlo zavonjam, ko pridem okoli vogala hiše (pa ima šele par cvetov) ampak mora biti toplo zunaj pa dovolj zrel cvet(najbrž). Ko pa pridem blizu in vtaknem nos not pa...bljak! Po gnojilu?? Skratka nečem ne prav prijetnem. Haha Smile
Sončna

Odgovor Napisal/-a Sončna »

Letos mi vreme nagaja in zamujam, zamujam. Nisem še uspela posaditi vseh vrtnic. Ko so jeseni sadike prišle, sem imela službene obveznosti, sledilo je slabo vreme. Sedaj spomladi, pa nonstop dež. Pa še eno pljučnico sem dala skozi, da še vedno nisem pri polni moči za delo na vrtu. Včeraj sem zasadila do konca hišni vrt, čakajo me pa ramblerji za moj gozdni vrt (da ne omenjam jagodičja, ki vse čaka naštimano na lepo vreme in mojo energijo).
Letos rastline prehitevajo, breskve so začele zgodaj cveteti. In glej: včeraj na mojem Adamu preštejem 9 popkov!!! Kmalu bo njihov čas Very Happy
Sončna

Še tri dni nazaj so bile moje vrtnice polne popkov in lepih listov. Pa je prišel veter in zdaj sploh nočem pogledati skozi okno. Take škode še nisem imela: nekatere imajo skoraj vse liste popolnoma posmukane, odlomljene cvetne vršičke. Sem kar žalostna, kaj veter naredi v enem dnevu Sad
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Ojej, Sončna, mi je kar hudo tole brati Sad ! Ti želim, da se obrastejo in kmalu spet naredijo nove popke.
Poezija

Odgovor Napisal/-a Poezija »

Ne bodi žalostna. Pri meni je isto, pa ne zaradi vremena, ampak zaradi rilčkarjev, ki rovarijo letos še bolj kot lani. Da ne govorim o rji in pegavosti.
Ampak - saj veš ne damo se, še vedno bo dovolj cvetov, če ne ta trenutek pa naslednji. Smile_________________Usmerimo se k soncu in sence bodo ostale za nami.
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Ojoj, toliko škode je naredil veter. Pa ravno zdaj, na začetku. Naj se ti čimprej lepo obrastejo.
Sončna

Dekleta, hvala za prijazne besede. Danes spet malček piha, upam, da se ne okrepi Evil or Very Mad
vrtnarka

Odgovor Napisal/-a vrtnarka »

Škoda,komaj čakamo prve cvetove ,pa nam mati narava tako grdo zagode.
Upajmo na najboljše._________________živi življenje
geisha

Odgovor Napisal/-a geisha »

Ja Sončna razumem tvojo žalost tudi pri nas je pihalo vendar z malo škode.Pa ravno pri cvetovi .ki so tako težko pričakovani.Obrasle se bojo in upam,da se vse te bolezni letos vsaj malo umirijo Sad ._________________LP
E.
Odgovori