Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paradižnik 2016

Odgovori
Irenca

Odgovor Napisal/-a Irenca »

Lahko tudi špinačo Smile
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Špinače se zdaj ne splača sejati, ker bo šla, ko se dan še daljša, takoj v cvet.
Če je prostora zadosti, je pametna izbira nizek fižol.
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Na gredo. kjer bom sadila paradižnik, sem jeseni odvrgla posušene ostanke rastlin motovilca, s katerega sem pobrala seme. Na pomlad je motovilec (nepobrana semena) vzklil in so zdaj drobne rastlinice. Tako bom paradižnike sadila med motovilec._________________naredimo svet lepši
Irenca

Odgovor Napisal/-a Irenca »

metuljc je napisal/a:
Špinače se zdaj ne splača sejati, ker bo šla, ko se dan še daljša, takoj v cvet.

Novozelandska bi bila po moje v redu.
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

http://forum.gartlc.si/gartlc-about335.html

Tule boš našel vse odgovore Wink .

LP_________________mfranc
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Irenca, seveda - bravo. Na to sem pa čisto pozabila. Novozeladska špinača je za med paradižnike ta prava stvar. Vsako leto posadim kakšno sadiko med paradižnike. Lepo zakrije tla in godi ji rahla paradižnikova senca._________________naredimo svet lepši
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Irenca, se strinjam, ampak, meni izraz špinača pač pomeni nekaj čisto drugega kot novozelandska špinača in nanjo sploh nisem pomislila.
nxyz

Odgovor Napisal/-a nxyz »

Mislite,da bo kaj iz mojih paradižnikov letos,imajo komaj 5cm? Bolje,da zavržem vse in raje kupim sadike?
Nadina

Odgovor Napisal/-a Nadina »

V dveh tednih znajo kar zrasti - tudi sama sem letos skoraj obupala nad svojimi sadikami, potem so pa kar naenkrat zrastle in so šle pred dvemi dnevi na njivo!
Kako bodo prenesli tale mraz bomo pa še videli...._________________http://www.youtube.com/watch?v=s0IWwTLibHg
http://www.flickr.com/photos/nadinacm/
nxyz

Odgovor Napisal/-a nxyz »

Moji so zunaj že lep čas in stagnirajo,danes sem jih pokrila ampak res ne vem,če sploh ima smisel.
Če bi vedla,da dobim sorte,ki jih imam v vrtnariji sploh ne bi razmišljala.
Odgovori