Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Asimina - Asimina triloba

Odgovori
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

Optimist. Obesi jo višje, ker ti jo bodo živali odstranile.
Jaz sem jo imel obešeno na višini 2m, pa kljub temu ni zdržala dolgo. Poleg tega pa se (postrv) ni in ni hotela usmraditi. Bi rekel, da se je bolj posušila, kot kaj drugega, .... seveda .... v približno enem tednu, kolikor je pač visela na svojem mestu.
Večina cvetja je sedaj že odcvetelo.
stara postaja

Odgovor Napisal/-a stara postaja »

Tudi jaz uporabljam meso za privabljanje muh na asimini. Vendar imam problem s psi, ki si radi postrežejo z njim. Letos mi je eden celo odlomil najlepša vejo polno cvetov Twisted Evil ._________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
Optimist

Odgovor Napisal/-a Optimist »

Sadovnjak je ograjen, tak da dostop ma samo kak mačkon. Nisem dajal višje prav zaradi tega, da nebi prišlo do lomljenja ob morebitni samopostrežbi. Privoščil sem jim Lososa. Glede na vreme bo še en čas frišn, oziroma ne bo učinka Rolling Eyes_________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
Daniel R

Odgovor Napisal/-a Daniel R »

juglans je napisal/a:
Jaz sem jo imel obešeno na višini 2m, pa kljub temu ni zdržala dolgo. Poleg tega pa se (postrv) ni in ni hotela usmraditi. Bi rekel, da se je bolj posušila, kot kaj drugega, .... seveda .... v približno enem tednu, kolikor je pač visela na svojem mestu.

Lahko bi ti jaz zrihtal usmrajene ribe Laughing_________________Iščem zanimive sadne vrste...
juglans

Daniel R je napisal/a:
juglans je napisal/a:

Lahko bi ti jaz zrihtal usmrajene ribe Laughing

Naslednje leto. Wink
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

juglans je napisal/a:
Poleg tega pa se (postrv) ni in ni hotela usmraditi.

Nesi nazaj in zahtevaj reklamacijo Smile)
Bety11

Odgovor Napisal/-a Bety11 »

Strokovnjak za Asimino je bil vedno vinkoz......Zdaj ga prav nikjer ne zasledim.... Shocked ALi je sploh z nami?...

Vinkoz, kako tvoje asimine? Very Happy

Moje so bogato zacvetele in danes se moram odpraviti na enourno opraševanje s čopičem....Zacvetel je sejanček in cepljenka....Po mojem dovolj za mešanje peloda.....

Mogoče bom letos doživela še prvi plod, kdo ve.... Cool Laughing_________________Naj vam vrt bogato obrodi in prinese obilo zdravja
juglans

crtj je napisal/a:
juglans je napisal/a:
Poleg tega pa se (postrv) ni in ni hotela usmraditi.

Nesi nazaj in zahtevaj reklamacijo Smile)

Prepozno, je že v "riti". Laughing
simicitane

Odgovor Napisal/-a simicitane »

Ko tole berem vidim, da nisem edina Smile. Jaz in moj partner sva dala na asimino letos prvič čevapčič, ampak glej ga zlomka, prej kot v 24 urah je izginil, je bil očitno za nekoga zelo zanimiv, za muho sigurno ne..., zraven je še odlomil vejico, hvala bogu je bila suha...no, sedaj, ker je partner moj nasvet, ki sem ga dobila, vzel zelo resno, je na palico zraven asimine pribil z žebljem "špeh", dva dni nazaj sem šla pogledat, in seveda kot pričakovano polno mravelj, in en kup malih mušic.... ne vem, bova kar pustila, pa da vidimo kaj bo ;)...

izgleda pa tako:
http://www.mojalbum.com/simicitane/asimina/foto/23095394
Daniel R

Odgovor Napisal/-a Daniel R »

Mene skrbi, ker so čez 2 dni napovedane zelo nizke temperature, tako da do takrat ne bom nič opraševal-da vidim kaj in kako bodo rastline preživele mraz._________________Iščem zanimive sadne vrste...
Odgovori