Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Fižol
Tule file:///C:/Users/Administrator/Downloads/URN-NBN-SI-doc-M6AZSMQW%20(2).pdf sem naletela na zanimiv članek iz leta 1934 o fižolu, od strani 314 dalje. Predvsem na imena sem bila pozorna.
Cinija, fižolica, žveplenka!
Za odprtje linka ga je najlažje skopirati v brskalnik, vendar vključno z (2).pdf, kar sicer ni označeno kot del linka.
Cinija, fižolica, žveplenka!
Za odprtje linka ga je najlažje skopirati v brskalnik, vendar vključno z (2).pdf, kar sicer ni označeno kot del linka.
Bicikel, ni na mojem računalniku.
Mi je že Slavc pomagal, hvala, Slavc. Takole, te kar citiram:
- http://www.dlib.si/details/URN:NBN:SI:doc-M6AZSMQW/?=&language=slo
- kliknite link za pdf dokument
Mi je že Slavc pomagal, hvala, Slavc. Takole, te kar citiram:
- http://www.dlib.si/details/URN:NBN:SI:doc-M6AZSMQW/?=&language=slo
- kliknite link za pdf dokument
Melona, hvala za tale link. Škoda, ker ni pri posameznih fižolih slik, da bi videli, ali imamo katerega od njih. No, fižolico imam (po zaslugi Cinije). To je nizek fižol z zelo drobnimi belimi zrni. Ena stara gospa mi je rekla, da so ga uporabljali predvsem za ričet..._________________naredimo svet lepši
Ojla.
Pri iskanju fižola, ki sem ga sadila pred leti, sem naletela na ta forum.
Brbr (ali pa katera druga uporabnica-uporabnik foruma), zanima me ali imate viška za kakšno preklo fižola št. 16 - visoki, da bi prišla ponovno do semena fižola s katerim sem bila zelo zadovoljna.
Se priporočam in vse lepo pozdravljam.
Pri iskanju fižola, ki sem ga sadila pred leti, sem naletela na ta forum.
Brbr (ali pa katera druga uporabnica-uporabnik foruma), zanima me ali imate viška za kakšno preklo fižola št. 16 - visoki, da bi prišla ponovno do semena fižola s katerim sem bila zelo zadovoljna.
Se priporočam in vse lepo pozdravljam.
Od kod pa si? Če si iz Ljubljane ali kaj hodiš v Lj, potem se lahko oglasiš pri meni in ti jih dam osebno. Drugače pa v Gartlcu zaposlimo Pošto Slovenije, da raznosi naše dragocenosti. Seveda pa imamo v tem primeru pošiljateli nekaj stroškov. Med "starimi" Gartlčani to ni problem, ker enkrat ima stroške eden, drugič drugi in se zadeve tekom časa izravnajo.
Če si se oglasila samo zaradi fižola in te nadalnje sodelovanje ne privlači predlagam, da mi pošlješ pisemsko ovojnico z znamko in naslovom, jaz vanjo vložim fižol in ti jo pošljem nazaj. To predlagam zato, ker se je kar nekaj ljudi prijavilo na forum in me prosilo za fižole, a se potem niso več oglasili. Upam, da me razumeš in zaradi takega razmišljanja ne boš užaljena._________________naredimo svet lepši
Če si se oglasila samo zaradi fižola in te nadalnje sodelovanje ne privlači predlagam, da mi pošlješ pisemsko ovojnico z znamko in naslovom, jaz vanjo vložim fižol in ti jo pošljem nazaj. To predlagam zato, ker se je kar nekaj ljudi prijavilo na forum in me prosilo za fižole, a se potem niso več oglasili. Upam, da me razumeš in zaradi takega razmišljanja ne boš užaljena._________________naredimo svet lepši