Hibiscus - Hibiskus, Newbiscus - Hibiscus Mochetous

Odgovori
Darso

Odgovor Napisal/-a Darso »

Če ima mogoče kdo čisto belega, bi bila res vesela semena. Vse kar sem kupila na spletu (beli in vijola) ni bilo iz semena nič.

lp D_________________Uživajmo v dobroti narave
https://picasaweb.google.com/home
Dajmar

Odgovor Napisal/-a Dajmar »

Darso je napisal/a:
Ja se jih že veselim. Jaz viške poganjkov pustim do 10 cm in jih potem uporabim za podtaknjence. Tudi če mi jih veter polomi ali da jih znižujem jih vse porabim.

lp D

Jih potrgaš ali porežeš? Jaz sem jih potrgal, dal v hormon in potaknil.
Darso

Pozdravljen,

večinoma jih odrežem ko so 10 cm dolgi. Če pa je v grmu več kot 5 poganjkov pa kakšnega ob strani tudi odtrgam od debla.

lp D_________________Uživajmo v dobroti narave
voda

Odgovor Napisal/-a voda »

ker bo P.Laura prvič cvetela tukaj v moji zemlji in ker ima 5 poganjkov jo ne bom ne rezala ne trgala, če se katera veja zlomi bom zlomljeno potaknila. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
Dajmar

Tiste ki so zunaj , pri meni še sploh ne odganjajo. Princes laura je sploh bolj redka.
Darso

Ne ne odganjajo še, tiste ki so bili v rastlinjaku in sem jih presadila ven. lp D_________________Uživajmo v dobroti narave
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Dajmar je napisal/a:
Tiste ki so zunaj , pri meni še sploh ne odganjajo.

Darso je napisal/a:
Ne ne odganjajo še, tiste ki so bili v rastlinjaku in sem jih presadila ven. lp D

Sta sigurna? Wink

Sem mislil enako, do danes zjutraj, ko sem pri podrobni inšpekciji opazil poganjke. Minimalne, pa vendar ....

Zanimivo je, da so najmočnejši na lokaciji proti hiši, kjer jih doseže popoldanska toplota, ne pa na hibiskusih, ki jih prve obsije jutranje sonce.

LP_________________mfranc
MARIJAV

Odgovor Napisal/-a MARIJAV »

Jaz sem 3 lonce že pred mesecem dala ven, do včeraj je pognalo v vsakem vsaj deset 3 cm dolgih poganjkov. Čez noč sem ne stare pedenj dolge lanske štrclje napikala časopisni papir, pa mi je pri nocojšnji slani vseeno pomrznilo. Škoda, da jih nisem nesla nazaj v rastlinjak, zdaj pa je, kar je. A bodo zagnali na novo?_________________Živeti na podeželju je najlepše!
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Po moje bodo.
Dajmar

Prvi popki.

Krajšanje mi pa ne gre.
Sem sejančkom poščipal vršičke.
Odgovori