Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paradižnik 2016

Odgovori
tiny

Odgovor Napisal/-a tiny »

Vceraj je pozeba v beli krajini odnesla trto, kivi, fige in se kaj.
Naj bi bilo -2, mislim pa da je bilo se manj. Paradizniki in ciliji so
preziveli. Ce koga zanima so bili pokriti z dvojno belo kopreno.
Paradizniki so imeli kot neke vrste plastenjak ker je bila koprena
polozena cez kole. Ciliji zunaj pa enostavno pokriti. V mini rastlinjaku
S polovinilom so ravno tako preziveli ciliji in paradizniki. Stagnirajo
vendar niso odmrli. Kako pa bo bomo se videli. Hvala tasci za izjemno
skrb. Vse skupaj kar malo preseneca.
fr1k

Odgovor Napisal/-a fr1k »

Fijuu se požvižgam , tole mini ledeno dobo bomo izgleda uspeli prebrodit. Z 2kW kaloriferjem in termostatom sem uspel temperaturo tudi na najbolj oddaljenem koncu plastenjaka 4x3 m obdržati nad 5°C.
Poraba (lokacija: Kranj) je bila do sedaj 47kWh, polovico od tega samo v tem tednu.
Paradižnik in čili imam sicer zunaj že od 1.aprila in mu izgleda prav nič ne manjka.
Nekaj slik je tule: https://www.dropbox.com/sh/fpkuenj7fjvfpkk/AACzMDm421-1alzuq-lRrbGPa?dl=0

LP, Frenk
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Frenk, tole ti je pa dobro uspelo, sem vesela zate._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
fr1k

Odgovor Napisal/-a fr1k »

Ladka, hvala. palec gor
Od včeraj do danes je bila poraba še dodatnih 11kWh. Cena kWh nižje tarife z vsemi prispevki je blizu 11 centov, torej sem v enem mrzlem dnevu porabil za 1,2€ energije. Še dobro da so takšni dnevi le izjeme, ocenjujem da bo poraba v letošnjem aprilu (ki je v zadnjem tednu postregel z globoko podpovprečnimi temperaturami) okrog 65 kWh, oz. v denarju dobrih 7€. Posredujem izkušnjo, če se bo še kak forumovec odločal na kakšen način zavarovati sadike pred pozebo...
voda

Odgovor Napisal/-a voda »

moji paradižniki, čiliji in paprike so od zunaj pod nadstreškom od 10 marca. ko pomislim, da so tem žez noč bile tidi 2 stop, da se je v majhne rastline v korito vlegla Greta (ima rada ozek prostor), da so se kasneje čez presajene za njo preganjali laverji - rastlinicam rečem - še kar lepe ste. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Celinci, koliko vas že ima paradižnike posajene v rastlinjak? Mojim gre že zelo na tesno v lončkih in bodo samo stagnirali. Presajat v večje lončke jih pa zdaj ne grem.. Ponavadi sem jih sadila konec aprila. Seveda je bilo takrat topleje, a razmišljam, da bi jih kar jutri ali pojutrišnjem.
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

Moja mama jih ima nekaj posajenih. Zvečer jim sveče prikuri - je manjši rastlinjak in mogoče celo kaj pomaga. Je tudi v bolj zatišni legi med hišami. Paradižniki so dokaj lepi, mogoče za malenkost bolj vijolični od ostalih, ki jih prenašamo kot mačka mlade Rolling Eyes Smile

V tvojem rastlinjaku ob hiši, ki je v čistem zavetju, bi znalo biti tudi ravno dovolj toplo.
Uporabniški avatar
Plamenka

Upam, da res. Spodaj bom dala volno in upam, da nočne temperature ne bodo nižje od napovedanih.
Bicikel

Odgovor Napisal/-a Bicikel »

Jaz sem svojih 11 sadik posadil včeraj, 2 dneva kasneje kot lani. Imel sem jih v pollitrskih kozarcih kjer so korenine že dodobra prepletle zemljo. Rastline so že pričele delati cvetne nastavke.
Danes sredi dneva, ko je bilo dokaj toplo, sem nameril 13°C v globini 20 cm. Predpostavljam, da se pod 10°C zemlja v rastlinjaku ne bo ohlajala. V LJ bo verjetno še za odtenek topleje.
Uporabniški avatar
Plamenka

No, potem se bom pa res opogumila. Wink Lani so bili v rastlinjak posajeni 26.4. Tudi moji že delajo popke.
Odgovori