Približno takrat, ko si pisal, sem jih še sama nabavila. Dobila sem malo manjše kot so tvoji na sliki in še malo bolj suhe. Zato sem jih najprej 1 teden namakala v vodi. Da bi se prebudili. Prvi je prišel ven po cca 3 tednih.
Ti podarim tega tretjega, če imaš kakšno možnost logistike z Lj.
Pozno ponoči, ko sem se samo ozrl čez ramo, če kaj poganja nisem videl majhnega poganka. Tako, da hvala za ponudbo, zgleda, da nekaj pa le bo. Sam nisem nič namakal, direktno v mokro zemljo za sadike in sejančke.
Sem iskala kurkumo, pa je na našem koncu nikjer ne najdem. Imam torej prošnjo: bi bil pripravljen kdo zame kupiti pet gomoljev in mi jih poslati po pošti, seveda s povračilom stroškov?
Če jo spet dobim, ti jo seveda lahko kupim. Nazadnje, ko sem gledala, so imeli tako revščno, da sem bila vesela, da sem dobila malo bolj ohranjeno. Lahko ti pa podarim to, ki sedaj ven leze.
Celjski konci so to Je dobro omeniti, ja. Saj če kdo ve, kje bi to imeli tudi tu, bom vesela in jo grem kupit sama.
Ingver že imam v enem velikem loncu, a je polovica prazna, kurkumo veliko uporabljam, pa bi seveda raje imela svežo in kolikor berem imata enake zahteve.