Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Korenine regrata

crtj-admin
Site Admin

Korenine regrata

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
pero76

Odgovor Napisal/-a pero76 »

Včeraj sem izkopal korenine regrata. Glede na to, da se naj bi korenine izkopavalo zgodaj spomladi, ma zanima, če imajo še kaj učinkovin.

LP

Peter
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

Povsem laično in brez znanstvenih preiskav Cool bi rekla, da korenine sigurno niso več tako nabite kot zgodaj spomladi. Ker so shranjene dobrote poslale v liste in cvetje.
Sama jih gotovo ne bi zavrgla. Sem prepričana, da imajo še kaj v sebi in so uporabne v različne namene.
pero76

Odgovor Napisal/-a pero76 »

Hvala lepa. To me je zanimalo, če bojo dale še kaj drugega od sebe, kot barvo.

LP

Peter
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

Menda gre nihanje oz. pretakanje hranil takole (po zelo poenostavljeni shemi): zvečer gredo navzdol v korenino, kjer prespijo, zjutraj potujejo navzgor da gradijo steblo in liste in cvetove.

Tako da četudi ni najbolj idealen letni čas za nabiranje določenih delov rastlin, se je dobro držati vsaj tega. Če se le da, seveda (nismo še vsi v penziji Wink ).

Sigurno je v njih kaj več kot le barva Smile.
Odgovori