Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Kivi - Actinidia

Odgovori
TheChemist

Odgovor Napisal/-a TheChemist »

ck je napisal/a:
Današnja noč je doprinesla k pozebi vršičkov aktinidije argute (issai). Kako je kaj pri vas?

Pozeba niti ni naredila neke škode. Se je pa pod težo snega polomilo kar nekaj vršičkov. Ni katastrofa, edino ene argute mi je malo škoda, ker jo je tako grdo nalomilo.
tinko

Odgovor Napisal/-a tinko »

Sem že cepil. Na moško rastlino sem vcepil žensko. Dobro kaže na uspeh opravljene operacije. Cepe sem prenesel direkt iz sadike na drugo sadiko. Cepi imajo do 4 očesa.
misoo83

Odgovor Napisal/-a misoo83 »

Kada si kalemio kivi jel mozes da napises datum i ako moze koja slika kalemova?.

Ja imam jedan kivi iz semena star oko 3-4 godine i hteo bi ga pokusati kalemiti ali nikako da se odlucim kad da probam da ga kalemim niti koji nacin da koristim.

robi14

Odgovor Napisal/-a robi14 »

Zdravo,
Ali se bodo poškodovani vršički v pozebi obrasli, ali jih porežem?
Suhe liste sem odstranil, zdaj so ostali samo štrclji, ki pa na videz niso poškodovani.
Ali te štrclje odrežem pri deblu, ali jih pustim takšne za nove liste.
Rastlina je letos začela drugo sezono.

Hvala
tinko

Cepil sem konec marca za lub. Ker imaš tanjšo rastlino, lahko cepiš s kopulacijo ali angleško kopulacijo.
tinko

Na mojih rastlinah sem odstranil vse pozeble liste. Nekaj odganjkov je polomilo. Vrhovi izgledajo nepoškodovani in sem jih pustil pri miru. Ker je šele maj, se bodo rastline do jeseni opomogle. Na rastlinah, ker je odlomilo več odganjkov, odganjajo speča očesa, ki lani ali letos niso odgnala.
TheChemist

Odgovor Napisal/-a TheChemist »

Meni pa letos kivi zelo bogato cveti (no bo cvetel). Lani sem imel samo dva cveta na ženski rastlini in nekaj na moški. Posledično tudi en plod. Letos pa je ženka polna nastavkov za cvete, moška pa nima niti enega.
Ker bo potrebno letos kar na roke oplodit tole rastlino, me zanima, kako dolgo je priporočljivo da mine maksimalno časa od odstranitve moškega cveta do umetne oprašitve.
sadjarvid

Odgovor Napisal/-a sadjarvid »

Pri nekom si dobi vejico cvetočega moškega in ga daj v vazo in ženskam za družbo in "užitek".LP Vido.
NadaP

Odgovor Napisal/-a NadaP »

Koliko je stara sadika bavarskega kivija, da obrodi prvič,

Hvala_________________Vrt je harmonija narave in ljubezni vrtnarja!
ck

Odgovor Napisal/-a ck »

sadjarvid je napisal/a:
Pri nekom si dobi vejico cvetočega moškega in ga daj v vazo in ženskam za družbo in "užitek".LP Vido.

Pojdi do nekoga, ki ima dovolj moških cvetov. S seboj vzami plastenko (1/2 -1 L) Ko narežeš 2-3 vejice jih vtakni v plastenko z vodo. To plastenko nato doma privežeš sredi ženskega kivija._________________lp
Odgovori