Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Ameriška borovnica - Vaccinium corymbosum - II,
Za četrtek zjutraj zopet napovedujejo slano. Cvet borovnice
zdrži temp. med -2,2 in -6,6 st. C,odvisno od stanja cvetov.
Koristno je jutri zvečer poškropiti s Protifertom LMW 0,4 l/ha oz.
o,4 % koncentracijo.Po pozebi je koristno to ponoviti.
Cvetovi borovnic so v različnih fazah razvoja,zato nikoli ne pozebejo vsi cvetovi.
Upajmo,da bo oblačno in temperature ne bodo pod 0._________________Narava vse povrne!
zdrži temp. med -2,2 in -6,6 st. C,odvisno od stanja cvetov.
Koristno je jutri zvečer poškropiti s Protifertom LMW 0,4 l/ha oz.
o,4 % koncentracijo.Po pozebi je koristno to ponoviti.
Cvetovi borovnic so v različnih fazah razvoja,zato nikoli ne pozebejo vsi cvetovi.
Upajmo,da bo oblačno in temperature ne bodo pod 0._________________Narava vse povrne!
Pri meni je bilo zjutraj -3,3 stopinje. Sem bolj na odprtem terenu na Dolenjskem... Na prvi pogled cvetovi niso pozebli. Mladi poganjki so bili zjutraj popolnoma povešeni in sem že mislil, da je z njimi konec. Ko pa se je segrelo so se zopet postavili ...
Pozebla mi je le Asimina, cvetovi in novi poganjki ...
bomo videli kaj bo ju3
če bi vedel da mi lahko še pozebe ne bi potrgal polovico cvetov
Pozebla mi je le Asimina, cvetovi in novi poganjki ...
bomo videli kaj bo ju3
če bi vedel da mi lahko še pozebe ne bi potrgal polovico cvetov
Pregledal sem nasad in ugotovil,da je nekaj vejic polomljenih,cvetovi pa niso hudo prizadeti.Počakajmo na toplejše dni,nato pa tretirajmo s Protifertom LMV in foliarnim gnojilom,da pomagamo rastlinam premagati
stres.Dodamo lahko tudi sredstva proti moniliji, antraknozi in botritisu._________________Narava vse povrne!
stres.Dodamo lahko tudi sredstva proti moniliji, antraknozi in botritisu._________________Narava vse povrne!
Ali je priporočljivo gnojiti borovnice potem, ko odcveti in se začnejo delati plodovi s foliarnim gnojilom kalcij?
http://www.cvetal.si/?id_podmeni=7001&id_ppd=36
[/url]
http://www.cvetal.si/?id_podmeni=7001&id_ppd=36
[/url]