Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Paprika 2016
-
- Kraj: Domžale
Zalito je bilo res nedolgo tega, zato je videti mokro.
Prepikirano je bilo v Naturen substrat za paradižnike in zelenjavo, kateremu sem dodal še nekaj malega Tonsubstrata.
So notri, kjer je temperatura med 18 in 20 stopinj C. Nekaj jih je na okenski polici, ostale pa na mizici poleg okna.
Sončne svetlobe pa je toliko kot jo da narava. Do tega tedna bore malo ...
Prepikirano je bilo v Naturen substrat za paradižnike in zelenjavo, kateremu sem dodal še nekaj malega Tonsubstrata.
So notri, kjer je temperatura med 18 in 20 stopinj C. Nekaj jih je na okenski polici, ostale pa na mizici poleg okna.
Sončne svetlobe pa je toliko kot jo da narava. Do tega tedna bore malo ...
-
Po službi sem se zapeljal do KZ po N2 in algoplasmin. Pripeljal domov.
Potem skočil še v gozd nabrat gobe, prišel domov, prepikiral vse sadike paprike in paradižnike v svež substrat in zalil z algoplasminom.
Zdaj se grem pa lahko umit in jest ...
Ja, sadike so imele ( vse ) zelo malo koreninic. Tudi tisti paradižniki, ki so bili veliki okoli 10 cm in navzven izgledali kar zdravi.
Nekako sem vedno bolj prepričan, da je bilo nekaj narobe z zemljo.
Upam, da se popravijo ...
Potem skočil še v gozd nabrat gobe, prišel domov, prepikiral vse sadike paprike in paradižnike v svež substrat in zalil z algoplasminom.
Zdaj se grem pa lahko umit in jest ...
Ja, sadike so imele ( vse ) zelo malo koreninic. Tudi tisti paradižniki, ki so bili veliki okoli 10 cm in navzven izgledali kar zdravi.
Nekako sem vedno bolj prepričan, da je bilo nekaj narobe z zemljo.
Upam, da se popravijo ...
Malo višja je že, a jaz ne mislim hiteti. Niti s paradižniki, kaj šele s paprikami, ki imajo še raje toploto. Eno leto sem imela v lončkih čilije in paprike večje, kot paradižnike. Ko sem jih posadila v rastlinjak (v začetku maja, ko je bilo bolj toplo, kot zdaj), so paradižniki kmalu prehiteli paprike in čilije, ker niso potrebovali toliko toplote.
rok82, imaš možnost dobiti kaj neoprane ovčje volne? Če bi jo eno plast zadelal pod sadike, preden jih sadiš, bi upam poskrbela za nekaj več toplote okrog korenin. Saj sama po sebi seveda ne greje, a bi morda zadržala toploto, ki prihaja od zgoraj in mraz, ki prihaja iz spodnjih plasti??? Je pa volna pod sadikami nasploh gnojilo pa tudi korenine se v njej dobro počutijo, tako da bi itak koristila, ne glede na morebitno pričakovano toplotno izolacijo.
-
Da nadaljujem tukaj ...
Danes sem eno od tistih paprik, pri katerih mi na soncu ovenejo listi, potegnil iz zemlje in pregledal korenine.
Ni jih veliko, vendar se mi zdijo dokaj zdrave, ker so bele.
Me je pa začudilo, ker je bil del pod steblom, ki je pod zemljo in iz katerega izraščajo korenine, odebeljen - gomoljast. Ne vem, če se na fotografiji najbolje vidi ?!
Je to normalno ?
Danes sem eno od tistih paprik, pri katerih mi na soncu ovenejo listi, potegnil iz zemlje in pregledal korenine.
Ni jih veliko, vendar se mi zdijo dokaj zdrave, ker so bele.
Me je pa začudilo, ker je bil del pod steblom, ki je pod zemljo in iz katerega izraščajo korenine, odebeljen - gomoljast. Ne vem, če se na fotografiji najbolje vidi ?!
Je to normalno ?