Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Paradižnik 2016
Moram biti bolj natančna, ane
Torej dodati je potrebno soil ali fungus pred gnats .
Torej dodati je potrebno soil ali fungus pred gnats .
metuljc je napisal/a: | ||
Hm, Angleži imajo to besedo običajno za poimenovanje čisto običajnega komarja. Njegove ličinke pa so vodne. Tule nekaj ne drži. Bo šlo očitno za kakšno žlahto v podredu Nematocera, ki jih slovensko prevajamo v komarji in »mušice«, sorodniki muh, torej dvokrilci. Nemogoče je ugotoviti, za katero vrsto gre. Uporaben je še tale link. |
-
- Kraj: Domžale
brbr je napisal/a: |
Venus, Andrej, ali imata morda zabeležen datum sejanja in pikiranja? |
Ne, natančnih datumov nimam zabeleženih. Vem samo, da sem sejal enkart zadnji teden v februarju, ( prvič ) prepikiral pa okoli 20. marca.
Joj, res čudno je vse skupaj. Ne vem, če ima sploh smisel si razbijati glavo z vsem tem. Pa še vam sitnarim ...
Še tole: kot sem pisal tudi v temi o papriki, sam imel tudi pri tistih sadikah probleme pri vzgoji. Rumeneli so spodnji listi, rast je bila ekstremno počasna. Enak substrat kot pri paradižnikih.
Tudi te sem prepikiral. Malenkost se je stanje izboljšalo, vendar je rast še vedno zelo počasna in so tako miniaturne.
Pri nekaterih se dogaja, da na soncu ovenejo, ko jih pa umaknem v senco, pa se listi ponovno dvignejo.
Zadnji stavek jasno nakazuje, da imajo ob slabem koreninskem sistemu na soncu večjo izgubo vode zaradi transpiracije skozi liste kot je privzem vode skozi šibke korenine, zato v njihovih celicah pade ozmotski tlak in rastline venijo. Ko se transpiracija zmanjša, ker niso več na soncu (ali vetru, tu je enako), pa se stanje popravi, ker se vodni režim obrne rastlini v prid (manj izgublja, glede na privzeto vodo).
Že prejšnji teden sem presadila balkonske sorte
Sicer so še vedno v rastlinjaku,nekak so noči na balkonu še malo premrzle.
Potem sem v začetku tedna presadila še 12 sort v posode ki imajo stalno mesto na terasi.Te so zunaj tudi čez noč.
In danes sem v posode posadila še 34 sort.Tudi te posode bodo zunaj ,ob hiši v zavetju.
Več slik sem dala na blog,da tule ne jemljem preveč prostora._________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/
Sicer so še vedno v rastlinjaku,nekak so noči na balkonu še malo premrzle.
Potem sem v začetku tedna presadila še 12 sort v posode ki imajo stalno mesto na terasi.Te so zunaj tudi čez noč.
In danes sem v posode posadila še 34 sort.Tudi te posode bodo zunaj ,ob hiši v zavetju.
Več slik sem dala na blog,da tule ne jemljem preveč prostora._________________~~~~****~~~~****~~~~
Ja,saj to.Tako jim je tesno da se nekateri prav mučijo.
Ena sadika je bila tako zvita,da se je prav zvito steblo ukoreninilo .
Pa sem bila letos res pozna z setvijo ravno s tem namenom da jih bom lahko počasi potem presajala .
Pa se ni izšlo._________________~~~~****~~~~****~~~~
Ena sadika je bila tako zvita,da se je prav zvito steblo ukoreninilo .
Pa sem bila letos res pozna z setvijo ravno s tem namenom da jih bom lahko počasi potem presajala .
Pa se ni izšlo._________________~~~~****~~~~****~~~~
Paradajzki so v zemlji - ravna odprta lega, ni za občutljive. Nekaj jih bo šlo še v sode na južni strani ob zidu hiše.
Tista dva iz Chuck Norris ekipe, ki sta v sodih že par tednov in sta tam preživela tudi pozebo, sta videti kar OK in se spravljata cveteti.
Nabor je Stupice, Marianna's Peace, Kosovo, Blaby's Special, Black and Brown Boar, Bear Creek, Indian in Chocolate Stripe, Neve's Azorean Red.
Black and Brown so videti taki hudo robustni - debela stebla, relativno kompaktna, gosto olistana. Bomo videli, kako bo z boleznimi.Nazadnje urejal/a crtj 06 Maj 2016 23:02; skupaj popravljeno 2 krat
Tista dva iz Chuck Norris ekipe, ki sta v sodih že par tednov in sta tam preživela tudi pozebo, sta videti kar OK in se spravljata cveteti.
Nabor je Stupice, Marianna's Peace, Kosovo, Blaby's Special, Black and Brown Boar, Bear Creek, Indian in Chocolate Stripe, Neve's Azorean Red.
Black and Brown so videti taki hudo robustni - debela stebla, relativno kompaktna, gosto olistana. Bomo videli, kako bo z boleznimi.Nazadnje urejal/a crtj 06 Maj 2016 23:02; skupaj popravljeno 2 krat