Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Samostanske vrtnice Rožaca - Abbazia di Rosazzo Italija
Moderator: Melona
-
- Site Admin
Samostanske vrtnice Rožaca - Abbazia di Rosazzo Italija
(Prenos iz arhiva)
Po zaključenem ogledu prekrasnih Burbonk v Kostanjevici mi vrtnic še ni bilo dovolj. Včeraj je bil zame res en tak rosa dan.
Potem sem si ogledala rozarij Rožaškega samostana, ki je cca. 20 km oddaljen od Gorice, nahaja se v Manzanu v bližini Udin. Res mi ni žal, da sem se odpeljala še čez mejo. Ravno včeraj in danes tudi tam poteka festival vrtnic. Zato se je v okviru tega dalo precej stvari kupiti. Ampak tudi brez tega bi bilo krasno.
Stari samostanski zidovi so obdani in dobesedno prepleteni z vrtnicami, kar jim da še dodaten čar ( tako zidovom, kot vrtnicam ). Imaš občutek, da si se znašel v neki zgodbi iz preteklosti...
Pri vhodu
Namesto fotografij/-e s Slikomata je bila vidna reklama, ki sem jo Melona izbrisala.
Prodajni oddelek
Namesto fotografij/-e s Slikomata je bila vidna reklama, ki sem jo Melona izbrisala.
Čakajoč na nove lastnike
Neverjetna barvna usklajenost...
Coctail
Variagata di Bologna
Zephirine Drouhin
Banksia, neverjetna, ogromna...
Prepletena z ostalimi...
Alkemist, mi je vzbudil želje, da bi mu našla prostor pri meni...
Precej vrtnic nima oznak, kar je edina stvar, ki je mene zmotila. Sicer smo dobili načrt rožnika z legendo, ampak, saj veste, kako je iskati po načrtu ali pa kar direktno videti...
Potem sem si ogledala rozarij Rožaškega samostana, ki je cca. 20 km oddaljen od Gorice, nahaja se v Manzanu v bližini Udin. Res mi ni žal, da sem se odpeljala še čez mejo. Ravno včeraj in danes tudi tam poteka festival vrtnic. Zato se je v okviru tega dalo precej stvari kupiti. Ampak tudi brez tega bi bilo krasno.
Stari samostanski zidovi so obdani in dobesedno prepleteni z vrtnicami, kar jim da še dodaten čar ( tako zidovom, kot vrtnicam ). Imaš občutek, da si se znašel v neki zgodbi iz preteklosti...
Pri vhodu
Prodajni oddelek
Čakajoč na nove lastnike
Neverjetna barvna usklajenost...
Coctail
Variagata di Bologna
Zephirine Drouhin
Banksia, neverjetna, ogromna...
Prepletena z ostalimi...
Alkemist, mi je vzbudil želje, da bi mu našla prostor pri meni...
Precej vrtnic nima oznak, kar je edina stvar, ki je mene zmotila. Sicer smo dobili načrt rožnika z legendo, ampak, saj veste, kako je iskati po načrtu ali pa kar direktno videti...
izredno lepo okolje z vrtnicami. in ko gledam te krasne fotke mi je prišlo na misel, kot da so tam od nekdaj in da se same štimajo brez škarji in špricanja. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
Tokrat sem se domov vrnila praznih rok. Pa ne zato, ker ne bi imeli nič zanimivega zame, sploh ne. Kar nekaj od ponudbe, predvsem angležinj me je mikalo. Samo ker nisem imela točne ideje, kam jih umestiti, sem se zadržala, stežka sicer . Imeli so pa vsega po malem. Nekaj je bilo antičnih, precej je bilo angležinj, prevladovale so moderne. Na voljo je bilo precej spremljevalnih rastlin; naprstec, ostrožnik, volčji bob... No ravno te tri sem letos tudi sama zasadila med vrtnice... Kaj se bo obdržalo pa bo pokazal čas. Poleg tega je bilo na voljo obilo zelišč; sivka, žajbelj... Cene vrtnic pa tudi kar tam okrog 20 eur.