Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Rheum officinale - rabarbara

Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Hm, bom pa pustila, naj par socvetij zacveti in semeni. Pa poskusim barvati volno s semeni Wink ... če bodo drugi souporabniki lahko opustili našo dolgoletno navado, da cvetove rabarbare potrgamo Confused_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

lpmami, ti prispevam semena, če jih bo kaj Smile
Kakšne barve bo volna?
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

figula je napisal/a:
lpmami, ti prispevam semena, če jih bo kaj Smile
Kakšne barve bo volna?
Bom videla, ko bom pobarvala Confused Doslej še nisem poskusila. Pa nikar ne računaj na pobarvano volno za en pulover :wink:_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Fleaa

Odgovor Napisal/-a Fleaa »

Ima slučajno kdo kako sadiko viška?
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Ni ravno čas za presajanje, razen, če je sadika v lončku, nekje avgusta se oglasi.
Fleaa

Odgovor Napisal/-a Fleaa »

Ok. Hvala
Kravzlj

Odgovor Napisal/-a Kravzlj »

ali ima rabarbara kakšne posebne želje glede lege? Kam j najbolje da jo posadiš'_________________" Vitez ki bije bitko z jedrsko bombo! "
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Kolikor opazujem pri sebi in sosedi, ji za dolgotrajno uspešno rast bolj ustreza polsenca, kot polno sonce. Pri meni v polsenci veselo raste na istem mestu že več kot 20 let, sosede, ki jo imajo na sončnih legah, morajo sadike občasno nadomestiti.

Ravno te dni mi je pojamrala soseda, da ji je ena zgnila, ker je bila pognojena z obilico komposta Surprised ? . Sama jih namensko ne gnojim. Rastejo ob robu vrta blizu smrekove žive meje in tja med rabarbare vsako pomlad pograbim vse nestrohnele organske dele, ob gnojenju preostalega vrta morda prileti še tudi kak briket organskega gnojila. Rastejo, da se mi smo smeji. Povedati moram še, da v primerjavi s tistimi iz sončnih leg spomladi kasnijo za dva do tri tedne, kar nadomestijo z daljšim rastnim obdobjem kasneje.

Na internetu sem prebrala še, da rabijo odcedno zemljo in zalivanje ob suši. Pri meni jim očitno vse to omogoča že lega.
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Pri nas je precej na soncu, do srede popoldneva. Zemlja je peščena, tako da nima prevelike moče. Zalivali smo jo le toliko, kolikor so zahtevali sosedi. Če jo je mama kaj gnojila, ne vem, je pa vsa zemlja zelo humozna. Raste krasno - saj jo vsako pomlad ponujam na Gartlcu Smile_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

In na zadnjem srečanju Pr' Blaj sem jo dobila tudi jaz. Taka majčkena je bila, z enim listom, ki je bil bolj kepica kot list, pa jo poglej zdaj! Bo imela rdeča stebla? Zdaj so videti rdečkasta.

Odgovori