Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Čili 2016
Katera izmed teh sort bi najbolje uspevala odzunaj na vrtu? Upoštevajte mojo nadmorsko višino ter precej ilovnato zemljo.
Padron vem da je ena izmed teh, preizkušeno.
Black Bhutlah, Bhut Jolokia, Moruga Scorpion Red, Habanero Black Stinger, Habanero Red, Habanero Chocolate, Large Red Rocoto, Serrano, Elephant, Jalapeno, Pimiento de Padron, Bird's Eye, Fresno, Pequante.
Padron vem da je ena izmed teh, preizkušeno.
Black Bhutlah, Bhut Jolokia, Moruga Scorpion Red, Habanero Black Stinger, Habanero Red, Habanero Chocolate, Large Red Rocoto, Serrano, Elephant, Jalapeno, Pimiento de Padron, Bird's Eye, Fresno, Pequante.
Trocki, mogoče izbiraj še glede na to, katera sorta je bolj zgodnja. Pri meni v loncih ob steni hitreje dozorevajo, kot na prostem. Rocoto je pozen, Birs's Eye je bil pri meni pozen.... Elephant mi je prej dozorel. Ali pa posadiš res kar vse, kot je napisal MFranc, pa boš videl za naslednje leto, kaj na tvojem terenu najbolj ustreza določenim čilijem.
Nekaterih semen čilijev sem si za letos zelo želela. Kot bi vedeli, prav tisti najlepše rastejo. Tako npr. Trockijeva Trinidad Scorpion Moruga Yellow in Spiridonova Vezena piperka. Plamenka, tole je pa tvoj Mulato Isleno. Kaj ni lepotec, no? Prej omenjena sta ravno taka, le malenkost svetlejše liste imata. Vsem hvala.