Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Krompir v posodah - metoda dodajanja zemlje

cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Punce hvala za nasvete. Ja Metuljc se kar strinjam s tabo. Za dan mladosti mladi mljask mljask mlad krompirček je je
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
cinija1

Ta moj krompir raste kot nor, vendar samo navzgor. Me zanima, če bo sploh kaj v zemlji
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Tale rubrika in vaši poizkusi so me ohrabrili, da bom še samo poizkusila z gojenjem krompirja na ta način.
V vreče sem posadila krompir Igor, ker bi ga rada pridelovala čimbolj kontrolirano in ga zato nisem sadila na njivo.
Vreče sem postavila v gajbice, da bi jih (če bo potrebno) lahko prestavila. Vse skupaj pa sem postavila na tlakovan prostor, kjer bi se rada znebila regačice. V ta namen sem tla najprej prekrila z odsluženo PVC folijo in nanjo postavila gajbe s krompirjem. Upam, da bo dobro uspelo vse - tako krompir, kot preganjanje regačice.

_________________naredimo svet lepši
cinija1

Ja super si to naštudirala brbr. To bo kar nekaj krompirja. Moj Romano v loncu je zelo visok, samo zelenje ga je (upam, da bo tudi noter kaj), pa cvetel bo, bi že, pa kaj ko ni sonca.

Za Dan mladosti ga skopljem in kar bo bo, mislim pa, da bo res mlad.
Oldi

Odgovor Napisal/-a Oldi »

Naša 3 jupol vedra so bila že nekaj časa ob skalnjaku, na soncu. Par dni nazaj se je ena veja nagnila na skale in krompir je bil poln polžav, vsaj pol listov so požrli, zato smo ga obrnili. Rezultat najslabši do sedaj, iz dveh posejanih gomoljev ni bilo za 2 za kosilo.

Polže smo opazili v dežju, zato so bili praktično vsi v akciji, ali pa so počivali na spodnji strani listov. Par jih je bilo na zemlji, eden pa v kanalu pod ojačitvenem obroču jupol vedra.
pep

Odgovor Napisal/-a pep »

Pred kratkim sem slišal debato o gojenju krompirja na ta način s pomočjo gum.
Gumo so napolnili z zemljo, vanjo dali 3 krompirje in ko je krompir zrasel so dodali drugo gumo z zemljo in tako dalje.Baje so pridelali 50kg krompirja. Nekaj je na tem, videl nisem.
brbr

Mene zanima do katere višine se zasipava -saj bi gume naprimer lahko dodajal v nedoged in puščal zunaj samo vrđiček vendar potem ne bi bilo gomoljev (se mi zdi), ker rastlina potrebuje liste, ki "delajo hrano" za gomolje._________________naredimo svet lepši
orhy

Odgovor Napisal/-a orhy »

brbr, jaz mislim, da vedno dodaš na novo le toliko zemlje, da spodnje steblo krompirja z listi še vedno gleda malo ven iz zemlje. Saj krompir ima sposobnost razvijanja dolgih poganjkov.
Če bi popolnoma zasula liste iz spodnjega stebla mislim, da ne bi pridelala krompirja.
Tako jaz tole razumem!_________________
brbr

Orhy, ja to že, da zasuješ vedno do vršička. Ampak kolikokrat to narediš? Na njivi osuješ enkrat. Ali to drži tudi za posode. Jaz sem razumela, da se v posodah/vrečah/gumah, dosuje zemlja večkrat, tako,da krompir raste navzgor. Vendar to ne moreš delati v nedogled, zato me zanima, če kdo ve (ali je prebral), do katere višine se lahko zasipava, da potem krompir lahko vzredi gomolje..._________________naredimo svet lepši
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

brbr je napisal/a:
Tale rubrika in vaši poizkusi so me ohrabrili, da bom še samo poizkusila z gojenjem krompirja na ta način.
V vreče sem posadila krompir Igor, ker bi ga rada pridelovala čimbolj kontrolirano in ga zato nisem sadila na njivo.
Vreče sem postavila v gajbice, da bi jih (če bo potrebno) lahko prestavila. Vse skupaj pa sem postavila na tlakovan prostor, kjer bi se rada znebila regačice. V ta namen sem tla najprej prekrila z odsluženo PVC folijo in nanjo postavila gajbe s krompirjem. Upam, da bo dobro uspelo vse - tako krompir, kot preganjanje regačice.

Kakšno zemljo pa si uporabila pri tem sajenju v vreče ?
Odgovori