Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

PTUJSKI MASLENEC visok

papa

Odgovor Napisal/-a papa »

Takole pa zgleda moj Ptujski maslenec, ki sem ga posadil konec maja. Po enem mesecu sem ga zalil z gnojilom namočenih kopriv potem pa enkrat tedensko z deževnico preko celega poletja. Ni mi žal niti za eno preneseno vedro vode Very Happy to je zame favorit številka ena, da o okusu in kvaliteti ne zgubljam besed. Priporočam močno Very Happy

_________________Niko nam ništa nemože jači smo od sudbine !
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Sadila sem ga 5. maja, vzklil je 14. maja, danes je pa tak. Kakšen dober občutek, ko se okrog prekle začnejo delati razpoke in kupčki! Takrat začnem dežurati kot skrben kmet pri kravi, ko čakajo telička bhuahahaha .

cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Za maslenca je rekla Miša Pušenjak, da ga ni smiselno saditi zgodaj, ker tako je to pozen fižol. Jaz ga bom sadila konec maja oz.začetek junija.
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

O Melona imaš pa lep fižol. Moj še včeraj ni bil ven. Vsak dan ga čakam. Sadila sem ga 7.5.
lp_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Za prve lušte potolažit bo, letos prvič. Tile res mladi stroki so bili kuhani v triindvajsetih minutah.

NOVALIS

Odgovor Napisal/-a NOVALIS »

Ptujski maslenec sadim vedno po 15.maju,ko mine nevarnost pozebe. Je pozne sorte, velike,dolge ploščate stroke običajno pobiram šele sredi septembra. Je pa meni zelo dober za stročje, hitro kuhan..
Odgovori